17. maaliskuuta 2013

Pig love

Sanat ei riitä kertomaan kuinka hyvää tämän päivän ruoka oli. Ihanaa, pehmeää ja rasvaista possua pitkään paistopussissa muhitettuna. Paljon sipulia ja vielä enemmän valkosipulia. Tosin valkosipulinkynsistä meinasi silti tulla riitaa... Vähän mausteita, mutta ei liikaa, jotta possukin maistuisi. Lisäksi uunissa hissukseen kypsennettyjä perunalohkoja. Nam.

Ylikypsää possun niskaa pussissa

reilu 1,5kg possun niskaa
5 sipulia
2 kokonaista valkosipulia
Mausteöljy:
vajaa 0,5dl öljyä
2tl suolaa
0,5tl jauhettua mustapippuria
1tl paprikajauhetta
ripaus chilijauhetta
ripaus cayennepippuria
ripaus pippurisekoitusta

  Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Sekoita mausteöljyn ainekset keskenään. Kuori toisen valkosipulin kynnet. Tee veitsen kärjellä possuun pieniä koloja ja upota jokaiseen yksi valkosipulinkynsi. Hiero mausteöljy possun pintaan. Nosta liha paistopussiin. Kuori ja lohko sipulit neljään osaan. Kuori toisen valkosipulin kynnet. Nosta sipulilohkot ja kokonaiset valkosipulinkynnet pussiin possun kaveriksi. Sulje pussi.
  Paina paistomittari possun paksuimpaan kohtaan ja leikkaa pussin nurkkaan pieni höyryaukko. Kypsennä lihaa 125-150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 90-95 astetta. Aikaa kului meillä noin kolmisen tuntia. Anna lihan vetäytyä hetki ennen leikkaamista.


Meidän pikkumies, melkein 2v., asetteli tyytyväisenä ruokaa lautaselleen (ja vähän lautasen viereenkin) ja komensi ottamaan kuvan :D Äidin poika.


4 kommenttia:

 1. Ylikypsä possu,muita sanoja ei tarvitakaan ;) sullekin on kiitoksen sananen blogissani

  VastaaPoista
 2. Melody, jos possusta tykkäät, niin suosittelen :)

  VastaaPoista
 3. Sun blogiin pitäis olla pääsykielto nälkäisenä! ;) Ja ihana tuo sinun poikasi ruokakuva!!! Jatkaa siis äitinsä jalanjäljissä! :)

  VastaaPoista
 4. Sori Nanne :D Saiskohan tuohon alkuun samanlaisen kyselyn, kun on alkoholisivuilla. Ei vaan kysyttäisi ikää, vaan että oletko nälkäinen. Ja jos vastaa kyllä, niin pääsy estettäisiin :D

  Tuo pikkumies oli oikeasti aika hauska, kun totisena siirteli noita muutamaa ruokakikkaretta lautasella, osoitti kameraa ja tuumasi, että "kuva ottaa". No tottahan se piti sitten kuvata! Seurannut vissiin liikaa mun touhuja :D

  VastaaPoista