2. huhtikuuta 2013

Jääkaappiargeologiaa vol. 3

Eilen jääkaapin sisältöä kaiveltuani sain aikaiseksi myös läjän kinkkupuusteja. Nämäkin on tehty periaatteella otetaan mitä on. Hieman epäilytti, että mitähän näistä tulee, mutta oikein hyviä olivat! Etenkin heti uunista ottamisen jälkeen. Täytteitä voi vaihdella mielensä mukaan.

Kinkkupuustit
(n.18kpl)

2,5dl vettä
25g hiivaa
1tl suolaa
1,5tl sokeria
n.6dl vehnäjauhoja
3rkl öljyä
Täyte:
100-150g valkosipulituorejuustoa
vajaa 200g kinkkusuikaleita
n.2dl juustoraastetta
5 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
Voiteluun:
kananmunaa
Lisäksi:
muffinivuokia

  Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, sokeri ja pari desiä jauhoja. Vatkaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon öljy ja vaivaa taikinaan loput jauhot vähän kerrallaan. Peitä kulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
  Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinalustalle ja kauli n.30*50cm levyksi. Levitä levylle tuorejuusto ja muut täytteen ainekset. Kääri levy tiukasti rullaksi pitkältä sivulta alkaen. Leikkaa parin-kolmen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja nosta muffinivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Itse laitoin paperisiin muffinivuokiin ja ne sujautin vielä muffinipellin koloihin. Peitä liinalla ja kohota vielä kymmenisen minuuttia.
  Voitele puustit kananmunalla ja kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti