3. huhtikuuta 2013

I felt the hunger, I ate the fruits.

Mun on pakko myöntää, että oon aina ollut hieman huono syömään hedelmiä tai hedelmäsalaatteja. Tykkään niistä kyllä, mutta jotenkin niiden syöminen vaan aina jää. Kevätväsymyksen iskiessä päälle, tuumailin aloittaa kunnon hedelmäkuurin. Jos ne vitamiinit edes vähän auttaisivat. Ennen kuin tää mun hedelmäinnostus lopahtaa, päätin testata mapeistani löytynyttä hedelmäsalaatin ohjetta. Ohjeen alkuperästä mulla ei ole mitään käsitystä. Muuten tein ohjeen mukaan, mutta punaherukkamehun vaihdoin omatekoiseen punaherukka-mustaherukkamehuun, enkä tosiaankaan jaksanut punnita rypäleitä tai melonia. Senkun länttäsin sopivasti molempia. Aluksi ajatus salaatin syömisestä jotenkin tökki, mutta tämä oli oikeasti hyvää! Varsinkin nuo paahdetut mantelilastut toi salaattiin kivan, oman makunsa.

Hedelmäsalaatti
(4ann.)

2 appelsiinia
200g cantaloupemelonia
2 kiiviä
2 päärynää
100g viinirypäleitä
1dl vahvaa punaherukkamehua, sherryä tai madeiraa
Koristeeksi:
paahdettuja mantelilastuja

  Kuori appelsiinit kalvottomiksi terävällä veitsellä. Ota irtoava mehu talteen. Kuori ja viipaloi meloni, kiivi ja päärynät. Pese viinirypäleet ja halkaise halutessasi. Asettele hedelmäviipaleet ja viinirypäleet tarjoiluvadille tai kulhoon ja valuta päälle appelsiineista irronnut mehu sekä punaherukkamehu tai väkevä viini.
  Paahda mantelilastut kuivalla pannulla. Ota pannu pois levyltä heti, kun lastut alkavat saada väriä. Ripottele mantelilastut hedelmäsalaatin päälle juuri ennen tarjoilua.


Sitten vielä pieni muistutus Suomen UN Womenin ja ruokabloggaajien yhteisestä hyväntekeväissyyskampanjasta. Tempaus lähenee loppuaa ja aikaa lahjoittaa on vielä viikon verran! Tule mukaan auttamaan! Tässä vielä infoa, mitä rahoilla voidaan saada aikaan:

- 10 eurolla voidaan parantaa polttopuuta säästävien liesien saatavuutta. Tuhansia naisia ryöstetään ja raiskataan puunhakumatkojen aikana. Lähes kaksi miljoonaa kuolee joka vuosi huonojen liesien myrkyllisiin savuihin. Ekoliesi keventää ruokaturvattomien maiden naisten ja tyttöjen työtaakkaa ja parantaa heidän terveyttään ja turvallisuuttaan. 

- 50 eurolla voidaan tukea naisten oikeutta maahan Ruandassa. UN Womenin tuella koulutetut lakineuvojat ja tarkkailijaryhmät auttavat naisia saavuttamaan oikeuden omistaa ja periä maata. 100 000 naista hyötyy tästä uraauurtavasta ohjelmasta.

- 200 eurolla voidaan parantaa tuoreen ruoan saatavuutta ja kohentaa torikaupasta elantonsa saavien naisten työoloja rakentamalla neljälle naiselle markkinapaikka Liberiassa. Naiset saavat turvallisen työympäristön, toimivan vesihuollon ja asianmukaiset varastotilat myyntituotteille.

Yksikään lahjoitus ei ole liian pieni muutoksen alullepanemiseen! Lahjoittaa voi osoitteessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti