18. huhtikuuta 2013

Oh, my little chicken

Mun oli tarkoitus julkaista nämä pari ohjetta jo eilen illalla, mutta meillä oli täällä semmoinen pieni "tapetaan kaikki muurahaiset"-projekti. Koko sen 5,5 vuoden aikana, mitä Kääpiölinnassa ollaan asuttu, ei tuvassa ole muurahaisia näkynyt. No, ehkä joku yksittäinen eksynyt matkailija, mutta ei muuta. Mutta nyt niitä oli, koko viiden vuoden edestä. Hetkessä keittiön lattia aina oven kynnykseltä jääkaapille saakka kuhisi muurahaisia. Tupaan tulivat kynnyksen vierestä. Ensin yritin tappaa enimmät liiskaamalla, mutta eihän siitä tullut mitään. Ei muuta kuin lapset vinttiin, elintarvikkeet piiloon ja myrkkypullo käteen. Myrkytysoperaation jälkeen löytyi kymmeniä kuolleita, yksi kituva ja yksi sinnikäs elossa ollut muurahainen, joka koki kohtalonsa talouspaperilla liiskaten.

Mutta se siitä. Nyt ei muurahaisia ole näkynyt ja ukko suoritti vielä toisen myrkytyksen yöllä töistä tullessaan. Täytyy vielä viikonloppuna laittaa ukko talon alle tutkimaan tilanne. Muurahaiset on kivoja, kun ne on jossain muualla.

Eilisen ruoan kanssa meinasi käydä hieman huonosti, sillä onnistuin kärventämään osan broileripihveistä. Pikkumies piti mut niin kiireisenä kiipeillessään pitkin keittiötä, etten oikein ehtinyt keskittyä kokkailuun. Suurta vahinkoa tässä ei käynyt, sillä tyttö tykkäsi ihan hirveästi siitä kärventyneestä marinadista. Sainpahan kerrankin tytön syömään broileria :D

Marinoidut broilerit

500g marinoimattomia broilerin fileepihvejä
Marinadi:
0,5dl öljyä
0,5dl soijaa
0,5dl ananasmehua
0,25dl hunajaa
1tl raastettua inkivääriä
0,5tl suolaa
1tl paprikajauhetta
1 iso valkosipulinkynsi paloiteltuna

  Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada kulhoon asetettujen broilereiden päälle. Anna marinoitua jääkaapissa mielellään yön yli tai edes muutaman tunnin. Grillaa miedolla lämmöllä tai paista pannulla kypsiksi.

Limeriisi

3dl jasminriisiä
6dl vettä
1tl suolaa
1tl limen raastettua kuorta
1dl savujuustoa raastettuna (tai muuta maun mukaan)

  Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Pese limen kuori huolellisesti kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta kuori ja lisää se kypsän riisin joukkoon. Nosta riisi tarjoiluastiaan kerroksittain juustoraasteen kanssa. Tarjoa heti.

2 kommenttia:

  1. Meillä on sama maku tyttäresi kanssa, minäkin tykkään "kärventyneestä" marinadista lihan pinnalla! :)

    Toivottavasti voititte taistelun muurahaisia vastaan. Minulla oli myös entisessä asunnossani sama ongelma. Aina syksyisin ja keväisin marssi kunnon armeija sisälle. Kun myrkytin keittiön, ne siirtyivät olkkariin. Sitten siellä sama myrkytys ja muurahaiset siirtyivät makkariin. Sitten siellä myrkytys ja seuraavaksi ne olivat kylppärissä... Melkoisen raivostuttavaa! Onneksi täällä uudessa kodissa ei vielä ainakaan toistaiseksi (kop kop) ole ollut tuota ongelmaa. Täällä on vaan paljon koppakuoriaisia sisällä, mutta onpahan kissalla tekemistä kun metsästää niitä! :)

    VastaaPoista
  2. Joo, toivotaan että muurahaiset tajuavat jättää meidän tuvan rauhaan. Ärsyttäviä pikku ötököitä! Meilläkin on yleensä keväisin koppakuoriais- ja mehiläisongelma. Tosin ulkovuorausremontin jälkeen mehiläisten määrä väheni hieman. Yleensä niitä on muutaman viikon ja säiden lämmettyä kunnolla katoavat taas. Niihin on jo tottunut, vaikkei ne kivoja olekaan.

    VastaaPoista