13. huhtikuuta 2013

Onions, onions, la-la-la!

Tämä Pirkasta bongattu sipulipiirakan ohje on koreillut testattavien listalla jo pitkään, mutta en vaan ole saanut tämä tehtyä. Nyt kun on tulossa tupa täyteen sukulaisia, niin oli tämän piirakan vuoro. Mulla on paha tapa laittaa sukulaiset koekaniineiksi kaikkia uusia reseptejä testatessa :D Vähän ohje oli Pirkan nettisivuilla muuttunut siitä, kun oon ohjeen lehdestä kirjoittanut mappeihini. Alunperin ohjeessa käytettiin täysjyväleipää. Muuten tein ohjeen mukaan, mutta auringonkukansiemenet vaihdoin pinjansiemeniin. Piirakka vaikutti jo tekovaiheessa niin hyvältä, että hetken mietin tarjoanko tuota ollenkaan sukulaisille vai syödäänkö vain itse.

Itkettävän ihana sipulipiirakka
(8ann.)

n.350g auringonkukkaleipäviipaleita (Pirkka) tai täysjyväleipää (esim. Real)
50g voita
0,5dl vehnäjauhoja
Täyte:
4-6(500g) sipulia
0,5dl balsamiviinietikkaa
(1tl kuminaa)
0,5tl jauhettua muskottipähkinää
0,5tl suolaa
0,5tl mustapippuria
1pss(150g) emmental-mozzarellajuustoraastetta
1dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
3 kananmunaa
2dl ruokakermaa
auringonkukan- tai pinjansiemeniä

  Jauha leivät monitoimikoneessa. Lisää pehmeä margariini ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Painele seos voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit. Kuullota niitä oliiviöljyssä miedolla lämmöllä, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää balsamiviinietikka ja mausteet ja hauduta muutama minuutti kannen alla. Anna jäähtyä.
  Sekoita osa juustoraasteesta täytteeseen ja kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele päälle persiljaa ja loput juustoraasteesta.
  Riko munien rakenne kulhossa ja vatkaa joukkoon ruokakerma. Kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle halutessasi auringonkukan- tai pinjansiemeniä.
  Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Jännä pohja piirakassa. Todella hyvän näköistä on, ja sipulipiirakat onkin maukkaita.:)

    VastaaPoista
  2. Tuo pohja oli aika mielenkiintoinen. Minä tykkäsin, mutta mies ei. Voin siis tehdä ittelleni tällaisia... monta!

    VastaaPoista