28. kesäkuuta 2013

Born In The 70's - Sitruunabroileria 70-luvulta

Kääpiölinnan elämää voi seurata jatkossa myös Instagrammissa. Keräilen sinne aluksi parhaimpia kuvia blogista, mutta pääpaino tulee jatkossa olemaan blogin ulkopuolisissa jutuissa, tosin enimmäkseen ruokaan ja Kääpiölinnaan liittyen kuitenkin. Pakko tunnustaa, että oon aivan pihalla tuon ohjelman kanssa vielä, mutta ehkä mä opin. Ja vinkkejä saa antaa :) Kääpiölinnan kuvat löytää  http://instagram.com/iituntiltun.

Sitten ruokahommiin. Taas palataan ajassa taaksepäin ja 70-luvun ihmeelliseen ruokamaailmaan. Ohje päivän sitruunabroileriin löytyi nimittäin Kotikokki-ruokaohjekerhon korteista. Jälleen tuli todistettua, miten varsin yksinkertaisilla ja edullisilla aineksilla voi saada aikaan kelvollisen aterian. Juuri se näissä korttien ohjeissa on niin kivaa. Ruokaan käytin valmiiksi marinoituja broilerin paloja, taisi olla joku grilliboxi. Huuhtaisin enimmät marinadit pois ja kuivasin palat ennen uuniin laittoa. Hyvin toimivat nuokin. 

Sitruunabroileri
(4ann.)

1(n.1kg) pakastebroileri tai vastaava määrä broilerin paloja
2-3 sipulia
0,5rkl öljyä
2 sitruunaa
1tl suolaa
1tl paprikajauhetta
1-2dl lihalientä
1 punainen paprika
2rkl persiljaa

  Huuhdo sulanut broileri hyvin ja leikkaa annospaloiksi. Halutessasi voit käyttää valmiita annospaloja. Pane palat uunivuokaan yhdessä lohkoiksi leikattujen sipulien kanssa.
  Voitele kanapalat ja sipulilohkot kevyesti öljyllä ja pane vuoka 250-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi.
  Kun kanan pinta on ruskistunut, ota vuoka uunista ja lisää mausteeksi yhden sitruunan mehu, suola ja paprikajauhe. Kaada lihalientä pataan ja pane viimeiseksi viipaloitu paprika kanojen päälle.
  Peitä vuoka foliolla tai kannella ja pane takaisin uuniin. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen, jotta ruoka ei kuivu. Hauduta se kypsäksi. Lisää nestettä, jos se haihtuu kypsennyksen aikana.
  Kun lihapalat ovat pehmenneet ja irtoavat luista, ota vuoka uunista ja korista hienonnetulla persiljalla. Pese toinen sitruuna hyvin kuumalla vedellä ja harjalla, leikkaa lohkoiksi ja nosta koristeeksi vuokaan. Tarjoa riisin ja salaatin kera.
  Meidän uunissa kypsennykseen kului kaikkiaan noin tunnin verran.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti