30. kesäkuuta 2013

Cherry, Cherry.... kirsikkahillo manteliliköörillä

Kesän säilöntäkausi alkoi tällä kertaa kirsikkahillosta. Koskaan aikaisemmin en kirsikkahilloa ole tehnyt, mutta kun Dansukkerin sivuilla osui silmään kiva aromikkaan kirsikkahillon ohje, niin nyt oli pakko kokeilla. Samalla sai käytettyä loput omatekoiset manteliliköörit. Liköörejä kun tuntuu kertyneen niin valtavasti, että on aina ilo, kun saa yhden pullon tyhjäksi. Tälläkin hetkellä on muutama likööri tuloillansa ja uusia suunnitteilla.

Jotkut kaupan kirsikkahillot ovat olleet turhan happamia ja teollisen makuisia mun makuun. Tästä kirsikkahillosta tuli mukavan pehmeää ja makeaa. Pienenä vinkkinä voisi todeta, että ei kannata laittaa uutta valkoista paitaa päälle, kun poistaa kirsikoista kiviä.... nimimerkki "punapilkkupaitainen nainen". Tästä määrästä tuli äkkiseltään arvioiden reilu 5dl hilloa.

Aromikas kirsikkahillo

1kg tuoreita kirsikoita
1dl mantelilikööriä
500g(n.6dl) hillosokeria

  Huuhdo ja valuta kirsikat. Halkaise hedelmät ja poista kivet. Kaada kivettömät kirsikat kattilaan, lisää likööri ja kuumenna varovasti. Kirsikoista irtoaa niin paljon mehua, ettei vettä tarvitse lisätä. Sekoita joukkoon hillosokeri ja keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja kaada puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin.
   Lasitölkit kuumennetaan 100-asteisessa uunissa ja metallikannet voi keittää.


Viikonlopun aikana saadut surulliset uutiset antoivat taas muistutuksen elämän rajallisuudesta ja epäreiluudesta. Aiheesta ei sen enempää, mutta rakastakaa lähimmäisiänne ja pitäkää heistä huolta. Älä siirrä ystävän tapaamista huomiseen, anna aikaa lapsillesi ja läheisillesi, ole läsnä ja rakasta. Huomisesta kun ei tiedä pirukaan. 

2 kommenttia:

  1. <3 Sanasi ovat niin totta, ja harmillisesti itsekin tulee joskus sanottua jollekin että nähdään kunhan ehditään!! Kiire kiire ja kiire...mutta mihin?!
    Tuohon ei osaa edes itse vastata, eli ehkä pitää oikein pysähtyä sitä miettimään.

    VastaaPoista
  2. Totta, aina on mukamas kiire jonnekin, mutta miksi ja minne? Pitäisi vaan osata nauttia jokaisesta hetkestä ja antaa aikaa niille tärkeille ihmisille.

    VastaaPoista