1. kesäkuuta 2013

Rokkaa kuin hirvi - saksanhirvikäristystä ja kantarelleja!

Alunperin oli tarkoitus tehdä tänään poronkäristystä, mutta suunnitelmat muuttuivat pakastimesta löytyneen saksanhirvikäristyksen takia. Mulla alkaa olla aikamoinen hätä saada edes toinen pakastin tyhjemmäksi ennen uutta marja- ja sienisatoa. Vaikka mä kuinka käyttäisin noita marjoja, niin tuntuu ettei pakastin tyhjene yhtään. Tuokohan joku sinne salaa uusia marjarasioita käytettyjen tilalle? Oli miten oli, mutta ruoka oli hyvää ja saipa edes yhden sienirasian ja käristyspaketin verran tilaa tuleville pakastettaville... Wuhuu!

Nyt en muuten voi valittaa, ettei ukko toisi mulle koskaan kukkia. Sain mä sentään yhden ruohosipulin kukan, kun komensin pojat hakemaan mulle pihalta ruohosipulia :D

Saksanhirvikäristystä ja kantarelleja
(4ann.)

300g käristyslihaa saksanhirvestä
voita paistamiseen
1 sipuli
suolaa
pippuria
200g kantarelleja
1rkl voita
3dl kermaa
1dl vettä
ruohosipulia

  Sulata voi pannulla ja kuullota sipuli. Lisää käristyslihaa vähän kerrallaan ja ruskista kevyesti. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Kaada joukkoon kerma ja vesi. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia.
  Kuumenna kantarelleja toisella pannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Lisää ruokalusikallinen voita, anna voin sulaa ja pyöräytä sienien kanssa sekaisin. Nosta sienet kastikkeeseen ja jatka hauduttamista 15-20 minuuttia. Silppua päälle tuoretta ruohosipulia. Tarjoa riisin tai perunoiden kera.

3 kommenttia:

  1. Hirvee ja kanttarelleja,loistava ruoka!

    VastaaPoista
  2. Nämä otetaan mitä on-ruoat on kyllä parhaita :D Yksinkertaisista aineksista loistava ruoka.

    VastaaPoista