2. marraskuuta 2013

Come one, come all, we're gonna have a ball! We're gonna have a meatball right now!

Pyhäinpäivää on Kääpiölinnassa vietetty melko rauhallisissa merkeissä. Aamupäivällä käytiin isäni ja mummojen ja paappojen haudalla. Loppupäivä onkin mennyt laiskotellessa. Mitään juhlaruokia ei pöytään katettu, vaan herkuteltiin pienillä sipuleilla täytetyillä lihapullilla pannulla paistettujen valkosipuliperunoiden kera. Lihapullat tarjoiltiin uunissa kuivatussa leivässä. Sinänsä hauska tarjoiluastia sopii vaikka illanistujaisiin, sillä leivän voi huoletta nauttia vaikkapa oluen ja tuorejuustojen kera. Eikä tuo leipä maistunut hullummalta valkosipuliperunoilla päällystettynäkään. Tämä hassutus löytyi jälleen nostalgiakorteista.



Sipulilla täytetyt lihapullat

750g sika-nautajauhelihaa
2rkl korppujauhoja
2 kananmunaa
1dl lihalientä (1dl vettä + 0,25 lihaliemikuutiota)
1-1,5tl suolaa
pippuria
500g pikkuruisia sipuleita
voita, margariinia tai öljyä
1 hiiva- tai vuokaleipä (mieluiten pyöreähkä leipä)
voita
paprikajauhetta

  Sekoita korppujauhot lihaliemeen, lisää loput taikinan ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele taikinasta keskikokoisia lihapyöryköitä.
  Kuori sipulit ja keitä ne pehmeiksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Valuta sipulit ja työnnä jokaiseen lihapyörykkään yksi sipuli. Sulje pyörykät hyvin. Kypsennä pyörykät keskilämmöllä pannulla joka puolelta. Pidä lämpimänä tarjoiluun saakka.
  Koverra leipä tyhjäksi, varo hajottamasta pohjaa. Voitele leipä sisäpuolelta voilla ja ripottele päälle paprikajauhetta. Halutessasi voit laittaa myös hieman sormisuolaa. Kostuta leivän ulkopinta kevyesti vedellä.
  Kuumenna leipää 200 asteisessa uunissa, kunnes se on läpeensä kuuma ja rapea. Täytä leipä lihapyöryköillä ja pane kansi päälle. Tarjoa lisänä olutta ja salaattia. 
  Leivän sisuksesta voi tehdä vaikkapa krutonkeja tai korppujauhoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti