23. marraskuuta 2013

We'd live on mexican food - quasadillat chipotletipulla

Lauantai kului mukavasti herkku- ja kirjamessuilla kierrellen. Messuihin palaan vielä myöhemmin, kunhan saan jutun kirjoitettua. Päivä oli sen verran rankka, ettei ruokapuoleen jaksanut kauheasti panostaa. Helpot, ruokaisat quasadillat olivat siis oikein kelpo murkina tälle päivää. Tabascoa laitoin tällä kertaa aika vähän, mutta sitä voi lisäillä maun mukaan. Kuvasta tuli melko karmaiseva, mutta ehkä tuosta jotain selvää saa. Nälkäisenä ei kauheasti huvittanut kameran kanssa leikkiä. Ruoka itsessään oli kuitenkin niin hyvää, että halusin laittaa ohjeen jakoon.




Chipotle-broileriquasadillat

1pkt(8kpl) täysjyvävehnätortilloja
Broileritäyte:
1 grillattu broileri
3-5rkl chipotletabascoa
1tlk(70g) tomaattipyreetä
2rkl öljyä
1-2rkl limemehua
1tl sokeria
suolaa
200g cheddarjuustoa
150g emmental-mozzarellajuustoraastetta
Salsa:
1rs miniluumutomaatteja
0,5-1 punasipuli
tuoretta korianteria
3-4rkl öljyä
1rkl limemehua
1-2rkl sokeria
2 chilimarinoitua valkosipulinkynttä
1tl valkosipulikynsien marinointilientä
suolaa

  Valmista ensin salsa. Kuutioi tomaatit ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet sekä korianteri. Sekoita salsan kaikki ainekset keskenään ja nosta viileään tekeytymään quasadillojen valmistamisen ajaksi.
  Irrota broilerista lihat ja revi palat pienemmiksi. Sekoita kulhossa broileri, tabasco, tomaattipyree, öljy, limemehu, sokeri ja suola. 
  Levitä neljä tortillaa pellille leivinpapereille. Jaa broileritäyte tortilloille ja levitä juustot päälle. Nosta täytteen päälle tortillat. Lämmitä quasadilloja 200-asteisessa uunissa, kunnes juusto sulaa ja täyte lämpenee. Tarjoa salsan kera.

2 kommenttia:

  1. Voiko paremman kuuloset messut olla kuin herkku-ja kirjamessut. Molemmat mun intohimot yhdistetty! :)
    Ja tämän ruokaohjeen pistän taas korvan taakse, pääsee ehdottomasti testattavaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Messuilla olis ollut vielä viini&olut-puolikin, mutta se jäi tällä kertaa väliin.

      Poista