25. marraskuuta 2013

One more cup of coffee - sitruunainen kahvijogurttijälkkäri

Meidän perheessä ei juuri jälkiruokia harrasteta. Ei niitä oikein kukaan kaipaa, joten siksi jäävät yleensä tekemättä. Yleensä on niin täynnä pelkästä ruoasta, ettei jälkiruoalle yksinkertaisesti ole tilaa. Siksi eilen tehty kerrosjälkkäri oli meillä melko harvinaislaatuinen tapaus. Ohje on pyörinyt mapeissani iät ajat ja ajatus kahvin ja sitruunan yhdistelmästä kiehtoi suuresti. En tiedä oliko mulla liian suuret odotukset jälkiruoan suhteen, mutta heti löysin ohjeesta paranneltavaa. Sitruunakiisseli oli melko mauton ja sokeria lisäsin aika reilusti kiisselin valmistuttua. Sitruunan kuorta olisi saanut olla kunnolla, eikä tippa lisää mehuakaan olisi ollut pahitteeksi. Mutta ei tämä silti huono ollut! Pienellä tuunaamisella oikeastaan aika hyvä. Mukavan raikas, eikä mitenkään ällömakea. Ehkä tämä kuitenkin on enemmän aikuisten kuin lasten jälkiruoka.  
Kahvi-sitruunakerrosjälkiruoka
(6-8ann.)

Sitruunakiisseli:
1 kananmuna
2-6rkl sokeria
5dl vettä
3rkl perunajauhoja
1 sitruunan mehu ja raastettua kuorta
Lisäksi:
3-4dl kahvijogurttia
2dl kermaa vaahdoksi vatkattuna (tai vaniljajäätelöä)
4-6 suklaakeksiä

  Valmista ensin kiisseli. Vatkaa munat ja 2rkl sokeria kattilassa. Lisää kylmä vesi ja tasaiset lusikalliset perunajauhoja. Sekoita hyvin. Kuumenna kiisseli pohjaa myöten sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Älä kuitenkaan keitä. Lisää sitruunamehu ja hiukan pestyä, raastettua kuorta. Tarkista maku ja lisää sokeria tarvittaessa.
  Laita suuriin laseihin vuorotellen jogurttia, keksimurua, sitruunakiisseliä sekä kermavaahtoa tai jäätelöä. Koristele sitruunankuoriraasteella tai keksimurulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti