13. helmikuuta 2014

Dreamer's meatball - kiinalaiset leijonanpäät

Innostuin eilen tekemään kiinalaisia lihapullia Blue Dragonin reseptilehtisestä löytyneen ohjeen mukaan. Tottahan ohjetta piti heti tuunata, sillä halusin kastikkeesta aavistuksen paksumpaa. Pelkkä kanaliemilitku ei oikein houkutellut. Tuunaamisen varaa olisi ollut vieläkin, sillä meidän mielestä nämä kaipasivat niin chiliä kuin valkosipuliakin. Ei nämä silti huonoja olleet, päinvastoin, ja annoksen päälle lorautettu chilikastike paransi makua entisestään. 

Ohjetta täytyi muutenkin tulkita hieman... Kun ainesosaluettelossa lukee kuusi ruokalusikallista soijaa ja ohjeissa käskettään käyttämään vain kolme ruokalusikallista, herää kysymys että mitäs niille lopuille soijille tehdään. Lisäksi massa käsketään maustamaan suolalla ja pippurilla, mutta listasta ei aineksia löydy. Eihän nämä tällaiset poikkeavuudet sinänsä haittaa, etenkään tällaisissa ruoissa, mutta joskus ohjeiden puutteet ja painovirheet kenkuttavat. Vaikka kyllähän niitä kirjoitusvirheitä ja unohduksia mullekin sattuu ja toivonkin, että tarkkasilmäiset lukijat antavat niistä palautetta :) Muutamaan tekstiin on onneksi tarkennus- ja korjauspyyntöjä tullutkin, mikä on ilahduttavaa. Vaikka kuinka lukee kirjoittamansa tekstin useaan kertaan, ei kaikkia kummallisuuksia välttämättä itse huomaa. Paras lienee se, kun käskin ripottelemaan brownien päälle leivinjauhetta, vaikka kyseessä oli tietenkin tomusokeri :D No, sattuuhan näitä.




Leijonanpää Dragon tyylillä

500g nauta-sikajauhelihaa
1 kananmuna
1dl hienonnettuja herkkusieniä
1rkl hienonnettua persiljaa
3rkl hienonnettua sipulia
1-2tl inkiväärimurskaa
3rkl soijaa
3rkl maizenaa 
ripaus suolaa ja pippuria
3dl kanalientä
(1,5rkl maizenaa + 0,5dl vettä)
2dl suikaloitua kiinankaalta 

  Vatkaa kananmuna, soija, maissijauhot ja inkivääri. Lisää jauheliha sekä hienonnetetut sipulit, persilja ja sienet. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla. Jos massa tuntuu liian jämäkältä, lisää siihen muutama ruokalusikallinen vettä. 
  Muotoile taikinasta isoja lihapullia ja paista ne kauniin kullanruskeiksi. Ota lihapullat pois pannulta ja kuivaa pannu. Laita lihapullat takaisin pannulle ja lisää kanaliemi. Anna hautua 5 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä. Jos haluat suurustaa kastikkeen, lisää tässä vaiheessa vesitilkkaan sekoitettu maizena. Lisää pannulle suikaloitu kiinankaali ja anna hautua kannen alla vielä hetkisen.

2 kommenttia:

  1. Onpas maukkaankuulloisia pullia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Arvaa vaan harmittiko, kun olin mukamas laittanut yli jääneet pullat rasiaan ja jääkaappiin tämän päivän lounasta varten ja aamulla löysin rasian keittiön pöydältä :/ En sitten syönyt loppuja lounaaksi. Mutta joo, pienellä lisätuunauksella oikein ihania :)

      Poista