25. maaliskuuta 2014

Get a sweet thing on the side - sitruunaiset minimuffinssit marenkihunnulla

Taisto Suomen taidokkaimman herkkubloggaajan tittelistä on edennyt kolmanteen eli viimeiseen vaiheeseen. Kilpailussa 20 ruokabloggaajaa ovat valmistaneet joulumakeisia Dansukkerin glukoosisiirapista, hilloja tai chutneyta Dansukkerin hillosokerista ja nyt viimeisenä, joskaan ei vähäisempänä, vappuherkkuja Dansukkerin fariinisokerista. Kilpailu ratkeaa 21.5.2014, jolloin Suomen taidokkaimman herkkubloggaajan nimi julkaistaan osoitteessa www.facebook.con/IhanItseTehty. Käykäähän siis kurkkaamassa, kuka himoitun tittelin saa! 

Reseptin suunnitteluun ja testaukseen käytetty fariinisokeri on Dansukkerin lahjoittama, joskin monikäyttöisyytensä vuoksi sitä löytyy meiltä aina kaapista ilman sponssejakin. Se perinteisin fariinisokerista tehty juttu taitaa olla sima, mutta vallan mainiosti sopii niin ruokiin, leivonnaisiin kuin erilaisiin marinadeihinkin. Kun vaan muistaa sulkea paketin tiiviisti, niin fariinisokeri säilyy hyvin kaapissa.

Jos rehellisiä ollaan, niin meinasin vahingossa missata tämän kilpailun viimeisen osion. Jotenkin ajattelin koko ajan, että juttu pitäisi olla valmis toukokuussa. Onneksi vilkaisin tarkemmin papereiheni, ettei kilpailu mennyt sivu suun. Koko ajan on ollut selvää, mihin fariinisokeria käyttäisin, joten sen suhteen ei paniikki päässyt iskemään. Olin päättänyt tehdä pienen pieniä, yhden suupalan kokoisia muffinsseja, joissa maistuisi kirpeä sitruuna ja makea marenki. Meillä perinteiseen vappupöytään kuuluvat pienet naposteltavat, joten nämä sopivat siihen teemaan loistavasti! Siman kanssa nautittuna ovat melkoisen hyviä ja kun pieniä ovat, voi näitä hyvillä mielin syödä useamman kerralla...




Sitruunaiset minimuffinssit marenkihunnulla
(24kpl)

50g voita tai margariinia
1 kananmuna
1dl vehnäjauhoja
0,25dl perunajauhoja
0,5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1rkl sitruunamehua
1tl sitruunan kuorta raastettuna
Marenki:
1 valkuainen
0,5dl sokeria

  Vatkaa pehmeä rasva ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori keskenään ja kaada seos kulhoon. Lisää sitruunamehu ja sekoita taikina tasaiseksi. Nostele taikina pieniin muffinssivuokiin. Jos omistat minimuffinssipellin, laita vuoat pellin koloihin. Paista muffinssit lähes kypsiksi, noin 6-8 minuuttia.
  Valmista marenki vatkaamalla valkuainen kovaksi vaahdoksi. Vaahdon tulee pysyä kulhossa, vaikka käännät kulhon ylösalaisin. Lisää sokeri joukkoon samalla hyvin vatkaten ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on kiiltävää ja jämäkkää. Pursota tai nostele marenki muffinssien päälle ja jatka kypsentämistä vielä 3-5 minuuttia, tai kunnes marenki saa aavistuksen väriä.
  Tarjoa kahvin tai siman kera.



Sponsorina DanSukker

8 kommenttia:

  1. Hyvännäköisiä minimuffinsseja! Tuollaiset pikkusyömiset on niin kivoja. Yleensä juhlissakin kaikki tarjottava on aina leikattu niin isoiksi paloiksi, että vaikka kuinka haluaisi maistaa kaikkea, ei vaan kertakaikkiaan pysty siihen. Silmät syö enemmän kuin vatsa! :)
    Pidän peukut pystyssä sinun tekeleidesi puolesta!!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Just suunnittelin muksujen synttäreille tarjoiluja ja ajattelin tehdä lähinnä sellaisia, että jokainen saa leikata just sellaisen palan kuin haluaa. Ja jos jotain pitää leikellä valmiiksi paloiksi, teen niistä sellaisia miniversioita :)

      Poista
  2. Oi kuullostas ihanalta! Liputan sun voitolle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Taso on kyllä niin huikea, etten kauheasti jaksa uskoa mahdollisuuksiini. Mutta ainakin oli kiva osallistua. :)

      Poista
  3. Mukavankokoisia muffineita. Onnea kisaan!

    VastaaPoista
  4. Ihania pieniä muffinsseja, oikein vesi herahtaa kielelle. Toivottavasti sulle käy hyvin kisassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija :) Jännityksellä odottelen, miten kisassa käy.

      Poista