6. maaliskuuta 2014

I love it every day - spaghetti bolognese

Tämä viikko on ollut käsittämättömän raskas, mutta oon päättänyt selvitä siitä kunnialla. Kiire ja hoppu lakkaa tällä tietoa lauantaiaamuna yhdeksän ja kymmenen maissa. Lauantai-iltana on pitkästä aikaa vapaailta, kun muksut ovat muualla. En edes muista koska viimeksi olisi näin päässyt käymään. Todennäköistä on, etten jaksa illalla minnekään lähteä, mutta saanpa yhden illan olla vaan ilman että jostain kuuluu äiti, Äiti, ÄITI. Voin sanoa, että tulee todella tarpeeseen. Sen lisäksi, että viikko on ollut rankka, yrittää flunssa iskeä kyntensä meikäläiseenkin. Voin vain toivoa, että älä kiltti flunssa tule vielä, sovitaan treffit vaikka sunnuntaille. Sitten on taas aikaa sairastaa. Ukkokin jää sopivasti talvilomalle, joten saan vaan olla (toiveajattelua...). 

Mutta ettei tämä olisi pelkkää itkuvirttä, niin kirjoitetaanpas jotain ruokajuttujakin. Tällaisia viikkoina pikaiset ruoat ovat varsinainen pelastus! En vain tiedä mitä ajattelin ruokaa tehdessä, sillä kastiketta tuli melkoinen satsi siihen nähden, että syömässä oli vain minä ja kaksi nirsoa lasta. Huomenna ei ruokaa tarvi laittaa, sillä suunnitelmissa on mennä ulos syömään. Ehkä mä voisin tehdä soosin lopusta pieniä bolognese pizzoja ja yrittää ahtaa ne pakastimeen, jos vain aikaa leipomiseen löytyy. Hyväksi todettuja ja helppoja pikku-pizzataikinareseptejä otetaan siis ilolla vastaan :)




Pasta bolognese

750g jauhelihaa
2 isoa sipulia
1 yksikyntinen valkosipuli
140g tomaattipyreetä
500g paseerattua tomaattoa
6dl vettä
1,5 kasvisliemikuutiota
1tl ruokokidesokeria
5rkl soijaa
2tl kuivattua basilikaa
3tl kuivattua oreganoa
mustapippuria
Lisäksi:
tuorespagettia
parmesaania raasteena

 Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Paista jauheliha kuumalla pannulla, lisää kypsentämisen loppupuolella sipuli- ja valkosipulisilput. Lisää tomaattipyree, tomaatti, vesi sekä murusteltu liemikuutio. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 15 minuuttia. Mausta sokerilla, soijalla, yrteillä ja pippurilla. Jatka keittämistä vielä muutama minuutti. Tarjoa tuorespagetin ja parmesaaniraasteen kera.

4 kommenttia:

  1. Täällä on kaikki peukut ja varpaat pystyssä sen puolesta ettet tule flunssaan!!!! <3 Olet kyllä niin ansainnut vapaailtasi!!
    Mä olen muutaman kerran syönyt pizzaa missä on ollut bolognese kastiketta päällä ja on kyllä ollut aikamoista herkkua! Muistan kun nuorena eräs ystäväni aina teki jauhelihapizzan niin, että teki normaalin bolognesekastikkeen ja lisäsi sinne vielä tuoreita herkkusieniä. En ole mikään sienten ystävä, mutta siihen pizzaan ne kyllä sopivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne <3 Täytyy huomenna kattoa, jos jaksais pizzoja leipoa. Olo on onneksi jo paljon parempi, vaikka aamulla vielä näytti pahalta. :)

      Poista
  2. Spagboliin voi luottaa, se toimii AINA :) Tsemppiä, enää yksi päivä lauantaihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! Nyt on hyvä fiilis, kun kakut on kuorrutusta ja koristelua vailla valmiit, kakkulaatikot on kasattu ja jääkaappiin raivattu kakkulaatikoille tilaa (se haastavin homma!). Huomenna kello herättää puol kuuden kuuden välillä ja sitten saakin koristella nuo tekeleet. Kun kakut on luovutettu, taidan ottaa tirsat :)

      Poista