29. heinäkuuta 2015

Miffy a cute little bunny! - mansikkainen Miffy-kakku 3-vuotiaalle

Vanhaa sananlaskua lainaten, kolmas kerta toden sanoo... Sain kunnian tehdä pienen neitokaisen synttäreille Miffy-kakun. Neidin toiveiden mukaan kakun tuli olla pinkki ja mauksi toivottiin mansikkaa. Noh, kakusta tuli paremminkin hempeän vaaleanpunainen ja vasta kolmas kakku onnistui. 

Synttäripäivä oli tänään ja ajattelin valmistautua hyvin tehden pohjan jo maanantaina. Pohjaa tehdessä olin todella väsyksissä ja ajatuksissani kaadoin taikinan aivan liian pieneen vuokaan. Ehdin jo sieluni silmin nähdä, kuinka taikina valuisi vuoasta pitkin uunia. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan taikina pysyi vuoassaan kauniisti kohoten. Kun tuli aika kumota pohja, halkesi tuo keskeltä kahtia. Päätin siltä päivää luovuttaa ja leipoa uuden kakun tiistaina. Kun tiistai koitti, leivoin uuden pohjan heti ensi töikseni. Pohja onnistui ihan hyvin, eikä täyttämisessäkään tullut isompia ongelmia. Mitä nyt suuri osa mansikoista oli sellaisia, etten niitä halunnut kakkuun käyttää. Tässä vaiheessa voisi kertoa, että noin kuukausi sitten investoitiin pieneen lisäjääkaappiin, sillä meidän jääkaappi on aina niin täynnä, että ylimääräiselle kakulle ei tahdo tilaa olla. Jääkaappi on ollut päällä jo muutaman päivän, mutta vasta nyt huomasin seurata jääkaapin lämpötiloja. Koko eilisen illan jääkaappi oli joko pakkasen puolella tai sitten reilusti liian lämmin. Jääkaapissa oli muitakin leivonnaisia, joten tyhjä se ei ollut ja termostaattiakin säädettiin vaan nollan ja ykkösen välillä, asteikon ollessa paljon suuremman. Illalla lämpötila näytti ihan hyvältä, joten jätin valmiiksi täytetyn kakun sinne tekeytymään. Aamulla järkytys oli suuri, kun jääkaapin lämpö olikin kivunnut 18,5 asteeseen! Mittarin vika se ei voinut olla, sillä jääkaapissa oli kaksi lämpömittaria. Kakku itsessään oli sisältä viileä, enkä usko sen menneen pilalle, mutta missään nimessä en voinut sitä antaa vieraille. Ei siis auttanut kuin laittaa uusi pohja paistumaan ja lähettää mies kauppaan uusia täyteaineksia hakemaan. Onneksi kuorrutan ja koristelen kakun aina viime tipassa, joten koristeet sentään säästyivät. Suurta vahinkoa tuossa ei onneksi käynyt ja aion uskaltaa itse syödä tuon toisen kakun. Jos oon huomenna kipeä, niin tietää missä vika :D

Viimeisen pohjan tein sen kummemmin aineksia mittaamatta, joten sen ohjetta en tähän voi laittaa. Tässä täytteessä en yleensä liivatetta käytä, mutta nyt laitoin, sillä en enää uskaltanut ottaa sitä riskiä, että kakku leviäsi massan ja koristeen painosta. Kostutukseen käytetyn nesteen määrääkään en enää mittaillut, vaan yritin tehdä kakusta kyllin kostean. Yleensä kun käytän aika vähän nestettä kostuttamiseen ja annan sen tekeytyä jääkaapissa yön yli kelmuun käärittynä. Näin kakusta tulee sopivan mehevä, eikä liian märkä. 




Miffy-kakku (mansikkatäytekakku)

5 munan kakkupohja
Täyte:
4dl laktoositonta vispikermaa
200g laktoositonta vaniljatuorejuustoa
½ dl tomusokeria
1l mansikoita
3 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
Kostutus:
vedellä laimennettua sitruunamehua
Voikreemi:
150 g laktoositonta voita
300 g tomusokeria
1 rkl vettä
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
n. 400 g vaahtokarkkimassaa
koristeet sokerimassaa

  Valmista kakkupohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljatuorejuusto ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on napakkaa. Mausta tomusokerilla. Kuumenna sitruunamehu, purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet mehuun. Anna jäähtyä hetki. Kaada liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. 
  Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin levy sitruunamehulla. Levitä päälle puolet täytteestä sekä viipaloiduista mansikoista. Nosta päälle toinen levy, kostuta ja täytä. Nosta päälle vielä viimeinen levy ja kostuta. Kääri kakku kelmuun ja anna maustua jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. 
  Kumoa kakku alustalle ja poista kelmut. Vatkaa pehmeä voi ja muut voikreemin ainekset keskenään tasaiseksi, pehmeäksi seokseksi. Levitä ohut kerros voikreemiä kakun pintaan ja nosta kakku jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Jos kreemi on liian jäykkää, voit pehmittää sitä varovasti mikrossa muutama sekunti kerrallaan.
  Kauli päälle tuleva massa tomusokeria apuna käyttäen noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle, tasoita pinta ja reunat. Koristele haluamallasi tavalla. 





Kakun päällä olevan Miffy-hahmon sisälle laitoin spagetit pitämään päätä ja käsiä paikallaan. Myös ilmapallojen varsien sisällä on spagetit. Hahmon alle laitoin varmuuden vuoksi tukikepin, ettei se painaisi kakkua kasaan. 




Kaikista vaikeuksista huolimatta kakkua oli kiva tehdä. Toivottavasti maku ja kosteus on kohdillaan. Tärkeintä kuitenkin on, että päivänsankari tykkää ♥

2 kommenttia:

  1. Sinnikkyys kyllä palkittiin, aivan ylisöötti kakku. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mä oon vähän ylpeä itsestäni, etten alkanut aamulla suuremmin panikoimaan ja sain kakun juuri ajallaan valmiiksi. Mutta pakko tunnustaa, että hieman puski tuskanhikeä otsalle :D

      Poista