8. heinäkuuta 2015

Pöllö istui puussa, ei oo pöllöllä kakkua suussa.... - minttusuklainen pöllökakku ja muistutus arvonnasta

Viime viikonloppuna juhlittiin veljeni kuopuksen 5-vuotissynttäreitä. Sain jälleen kerran kunnian tehdä neitokaisen kaverisynttäreille kakun. Alunperin toiveissa oli kakku kissoilla, mutta jossain vaiheessa mieli muuttui ja päälle toivottiin pöllöjä. Makutoiveena oli suklaa. Muuten sain kakun suhteen vapaat kädet.

Jostain syystä tämän kakun valmistaminen vastusti ja oikein kunnolla. Vaikka mukamas aloitin koristeiden valmistamisen ajoissa, jäi suurimman osan tekeminen viime tippaan. Ruskeaa sokerimassaa en meinannut löytää mistään ja lopulta äitini toi sitä tullessaan Tampereelta. Kakkua koristellessa oli sää todella lämmin ja vaikka kylmäkonvektori huusikin vieressä, oli päälle tulevan massan käsittely äärimmäisen hankalaa. Kuvia en juurikaan ehtinyt ottaa, sillä kakku oli pakko saada nopeasti viileään. Näytti nimittäin uhkaavasti siltä, että kakku sulaa ja leviää käsiin täysin. Koristeluun en ole lainkaan tyytyväinen, sillä tuosta piti tulla aivan erilainen. Mutta onneksi maku sentään oli hyvä ja kakku kelpasi päivänsankarille. Se vähä mitä kaverisynttäreiltä jäi, katosi seuraavana päivänä sukulaisten voimin. 
Kakkuun tein saman pohjan ja täytteen kuin Tikru-kakussakin. Tosin pienensin pohjan 6 munan pohjaksi ja täytettä vähensin samassa suhteessa. Sokerimassan alle tein voikreemin ja päällä on suklaan makuinen sokerimassa. Kakku oli mukavan suklainen, mutta ei mitenkään ällömakea. 
Niin joo, vielä on muutama päivä aikaa osallistua Kitchentimen lahjoittaman ihanan piirakkavuoan ja kuiva-ainemitan arvontaan! Osallistua voit kommentoimalla arvontapostausta ja siihen pääset tästä!

4 kommenttia:

 1. Ei vitsi miten upea kakku!!! ♥ Mullekin kelpais nuo pöllöt kakun päälle.
  ..sitä on aina vaan niin kovin kriittinen omille tuotoksille!! ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mun oli tarkoitus maalata tuohon päälle vuosirenkaat, mutta kun käsi tutaji niin pahasti, ei siitä tullut mitään. Siksi nuo kukat oli pakko laittaa tuohon etualalle sotkua peittämään :D

   Poista
 2. Kakku oli ihana ja suklainen. Päivänsankari ja kaikki tykkäs :) Kiitos Anu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Kiitos <3 Tärkeintä on, että suloistakin suloisempi päivänsankari oli kakkuun tyytyväinen.

   Poista