28. heinäkuuta 2015

Crispy n' Crunchy - ihanat, rapeat valkosipuliperunat

Se tunne, kun bongaa jonkin ihanan reseptin, alkaa innoissaan kokkaamaan ja siinä vaiheessa, kun on saanut ruoan lautaselle ja haukannut muutaman palan, tajuaa, että jokin oleellinen ainesosa on jäänyt laittamatta. Näin kävi mulle ja Valion todella herkullisille, rapeille valkosipuli-yrttiperunoille. Sinänsä vahinko ei ollut suuri, sillä unohtunut aines oli lopuksi päälle ripoteltava salaattijuusto. Kukin sai lisäillä sitä sitten omalle lautaselleen. Mun perunat olisivat saaneet olla hieman kauemmin uunissa, mutta muuten nämä oli lähes täydellisiä! Seuraksi simppeli possun lehtipihvi, maustevoi ja salaatti. Nam!




Rapeat valkosipuli-yrttiperunat

1 kg (uusia) perunoita
50 g voita
2-4 valkosipulinkynttä
1 prk (180g) Valio Eila salaattijuustoa yrtti

  Pese perunat tarvittaessa. Keitä suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Jäähdytä perunat nopeasti jääkylmällä vedellä. Valuta ja anna kuivua.
  Laita perunat uunivuokaan. Lisää voi nokareina. Kuori valkosipulin kynnet ja murskaa veitsen terällä tai leikkaa reiluiksi viipaleiksi. Lisää ne vuokaan.
  Paista uunin yläosassa 225 asteessa 30 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes perunoiden pinta on rapea ja kauniin ruskea.
  Murenna salaattijuusto valmiiden perunoiden päälle. Tarjoa grillatun lihan tai kalan lisäkkeenä.


Herkkupotut ilman juustoa!


2 kommenttia:

  1. Aijai, nämä on varmasti ihania! Pakko tehdä pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen :) Näitä täytyy kyllä itsekin tehdä pian uudelleen.

      Poista