6. heinäkuuta 2015

Shall we have some smoked salmon? - simppeli savulohipasta

Viime päivinä en juuri ole koneen ääressä ehtinyt istumaan, sillä äitini oli meillä pitkästä aikaa kylässä. Koska viikonloppuun mahtui valtavasti ohjelmaa, hoidettiin muonapuoli varsin pikaisilla sapuskoilla. Yksi niistä oli simppeli, mutta varsin maukas savulohipasta. Ohje tähän on löytynyt vanhasta Pirkasta, mutta tottahan sitä piti hieman muutella. 




Savulohipasta

n. 400 g savulohta
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 tlk (2 dl) ruokakermaa
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
vettä
1 pkt (250 g) fettuccine tuorepastaa
1/2-1 dl tilliä hienonnettuna

  Kuumenna tilavassa kattilassa noin 1 1/2 l vettä ja lisää 1 tl suolaa. Poista lohesta nahka ja leikkaa kala pieniksi paloiksi.
  Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita pari minuuttia rasvassa, kunnes ne pehmenevät. Lisää ruokakerma ja kiehauta. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.
  Lisää pasta kiehuvaan veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi pasta ja kaada takaisin kattilaan.
  Lisää savulohipalat kastikkeeseen, ohenna tarvittaessa tilkalla vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää puolet tillistä kastikkeeseen.
  Kaada kastike pastan joukkoon ja lisää loput tillistä pastan päälle. Tarjoa savulohipasta heti.


Osallistu lukijatutkimukseen ja voita! 

Jos haluat, käy vastaamassa Indiedaysin lukijatutkimukseen! Vastaamalla voit voittaa mukavia palkintoja. Kaikki tutkimuksen tiedot käsitellään anonyymisti, joten voit huoletta kertoa mielipiteesi.

Kyselyyn vastaaminen kestää noin viisi minuuttia ja siihen pääset tästä. Kiitos vaivannäöstäsi! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti