31. heinäkuuta 2015

Melkoisen mehevät mantelimassa-puolukkaruudut

Kylmästä kesästä huolimatta meidän marjasadosta on näemmä taas tulossa runsas. Tuskinpa kaikkea saan säilöttyä, mutta jospa edes osaa saisi talteen. Siksi on syytä yrittää päästä vanhoista marjoista eroon, sillä muuten on turha edes haaveilla uusien marjojen pakastamisesta. Vaikka meiltä löytyykin kaksi pakastinta, niin molemmat tuppaavat olla koko ajan täynnä. Tyttö tuumaa usein, että ydinsodan iskiessä meidän perhe pärjäisi pisimpään muonavarastojen puolesta... 

Mutta asiaan... Löysin vähän aikaa sitten kirpparilta ihanan Kotileipurin parhaat-leivontakirjan ja siitä testiin pääsi mantelimassa-puolukkaruudut. Ruudut osoittautuivat varsin meheviksi ja aivan ihaniksi, pieniksi herkkupaloiksi. Tai no, jos mantelimassa ei uppoa, niin sitten kannattaa jättää tämä ohje väliin. Makea mantelimassa ja kirpsakka puolukka oli mun mielestä oikein hyvä makupari. Pikkumiehelle ja naapurin isännällekin tämä maistui, mutta omalle ukolle tämä ei oikein uponnut. Hän kun ei tuosta mantelimassasta piittaa. Tämä leivonnainen säilyy muuten mehevänä monta päivää.




Mantelimassa-puolukkaruudut
(n.20kpl)

500 g mantelimassaa
200 g voita tai margariinia
6 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 dl puolukoita (pakastepuolukat sulatettuna)
2 rkl sokeria

  Sekoita mantelimassa ja voi yleiskoneessa. Jos et omista yleiskonetta, voit hyvin tehdä taikinan sähkövatkaimella. Lisää kananmunat ja anna koneen käydä vielä hetki. 
  Yhdistä kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää seos yleiskoneen kulhoon ja anna koneen käydä vielä muutama sekunti, kunnes ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet. 
  Levitä taikina pienehköön (n.20*30cm) voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Ripottele piiraan päälle puolukat ja sokeri. 
  Paista leivonnaista 175-asteisen uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä ja leikkaa noin 20 neliöksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti