10. heinäkuuta 2015

Hei, rullaati rullaati rullaati rullaa - kasviksilla täytetty munakasrulla

Perheen miesväen suunnatessa tangovapaalle Hevisaurusta ihmettelemään, on mulla hyvää aikaa istahtaa koneelle ja purkaa edes vähän rästiin jääneitä kirjoituksia. Mä oon tietoisesti vähentänyt koneella istuskelua ja siksi nämä jututkin tulee julki vähän verkkaisempaan tahtiin. Näin kesäaikaan kun tuntuu olevan niin valtavasti puuhaa, että on parempi keskittyä niihin. Muuten jää suurin osa tekemättä. Tarkoitus olisi maalata edes osa meidän väliovista ja koska vaativat ensin hiomista, täytyy ainakin osa askareista tehdä pihalla. Talvella ovien hinkkaaminen taivasalla ei oikein houkuta, eikä olisi kovin järkevääkään. Suunnitelmissa olisi tehdä jotain myös tuolle pystymuurille, sillä sen maalipinta alkaa olla aika kamalassa kunnossa. Mies ei näitä hommia pidä mitenkään tarpeellisina, joten jos jotain haluan saada aikaan, on pakko tarttua itse pensseliin. Ei sillä, mä kyllä tykkään maalaamisesta. Jos blogi siis hiljenee useammaksi päiväksi, löytää mut pihalta pensseli kourassa. 

Ensimmäiseksi voisin laittaa jakoon ruokaisan kasvismunakasrullan ohjeen, kun vielä edes jotenkin muistan miten sen tein. Itse käytin täytteeksi hunajaisia muurikkakasviksia, mutta täytteeksi voi laittaa ihan mitä vain. En yleensä noista pakastekasviksista piittaa, mutta nämä maistuivat ihan hyviltä. Rullan sovelsin Yhteishyvästä napatusta ohjeesta. 
Kasvismunakasrulla

6 kananmunaa
4 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl oreganoa
Täyte:
1 pss (500g) hunajaisia muurikkakasviksia tms
tilkka öljyä
2 dl juustoraastetta

  Sekoita kulhossa munat sekä maito. Siivilöi joukkoon jauhot samalla sekoittaen. Mausta taikina suolalla ja oreganolla. Kaada taikina leivinpaperoidun uunipellin päälle ja kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia. 
  Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää jäiset kasvikset. Paista noin 5-10 minuuttia käytetyistä kasviksista riippuen. Nosta munakas uunista ja levitä päälle paistetut kasvikset. Ripottele pinnalle tasaisesti juustoraastetta. Nosta vielä uuniin noin 5 minuutiksi, jotta juusto sulaa. 
  Kääri lämmin munakas rullalle kääretortun tapaan ja tarjoile lämpimänä tai kylmänä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti