8. syyskuuta 2020

A-mies kokkaa - helpot Tobleronemuffinssit

Herra 9v. innostuu aina ajoittain leipomaan. Vaikka nuo kerrat aika harvassa on, niin tottahan se aina ilahduttaa, kun on edes vähän kiinnostunut keittiöhommista. Pari viikkoa sitten poika halusi leipoa suklaamuffinsseja. Tai ensin kyllä kysyi josko minä leipoisin, mutta kun en suostunut, teki sitten itse.

Mun tehtäväksi jäi etsiä sopiva resepti, seurata että ainesten mitat meni edes suunnilleen oikein, nostella taikina vuokiin ja hoitaa paistaminen. Paistovaiheessa nimittäin innostus lopahti. Taikinan poika teki Kinuskikissan sivuilta löytynyttä lukijan reseptiä soveltaen. Suklaana käytti n. 100 grammaa Tobleronea, voin vaihtoi öljyyn. 
 

Tobleronemuffinssit
(12kpl)

4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1½ dl tummaa kaakaojauhetta
2 dl sokeria
125 g voita tai margariinia (tai 1,25 dl öljyä)
2 dl maitoa
2 kananmunaa
100-150 g Tobleronea

  Sekoita keskenään kuivat aineet. Jos käytät voita, sulata se ensin ja anna hieman jäähtyä. Öljy käy sellaisenaan. Sekoita rasvan joukkoon maito ja kananmunat. Lisää rasva-maito-munaseos kuivien aineiden joukkoon. Rouhi suklaa kevyesti ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita nopeasti lastalla tasaiseksi. Vältä turhaa vaivaamista. Jaa taikina muffinssivuokiin.
  Paista 175 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Ehkä pari minuuttia vähemmänkin piisaisi, sillä suklaiset leivonnaiset saa jäädä keskeltä meheviksi. 


Rakenne näissä oli aluksi vähän jauhoinen, mutta kun olivat yön pakastepussissa, mehevöityivät kyllä. En tiedä menikö mittaukset hitusen pieleen vai oliko vika paistoajassa. Mutta hyviä nämä olivat joka tapauksessa ja ihanan helppoja tehdä. 

2 kommenttia:

  1. Ihana herra A <3 <3 <3
    Minun silmissäni hän on edelleenkin se liuhulettinen pikkupoika, mutta taitaa hän olla "vähän" jo kasvanut siitä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, on se vähän kasvanut. :D Ei mee kauaa, niin on pidempi kuin minä. Siihen tosin ei paljoa vaadita. :D Jätkä meni nyt kolmannelle.

      Poista