24. syyskuuta 2020

Pandakakku vadelma-suklaatäytteellä ♥

Yksi syyskuun kakuista oli pandakakku erään nuoren neitokaisen synttäreille. Kakussa oli neljän munan pohja, täytteenä vadelma- ja suklaavaahdot ja päällä kerma. Koristeet oli sokerimassaa. 

Sokerimassakoristeet kannattaa tehdä hyvissä ajoin, niin pitävät muotonsa kakun päällä. Etenkin nuo korvat, kun kerran tulevat hieman kakun reunan yli. 


Pandakakku (vadelma-suklaakakku)

Pohja:
4 kananmunaa
vehnäjauhoja
sokeria
perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta 
Kostutus:
Spriteä
Vadelmatäyte:
200 g vadelmia
2 dl vispikermaa
125 g mascarponea
2 liivatelehteä
2 rkl vettä 
½ dl tomusokeria
Suklaatäyte:
2½ dl vispikermaa
125 g mascarponea
100 g maitosuklaata
Päälle:
2 dl vispikermaa
tomusokeria 
½ rkl vaniljakreemuijauhetta
koristeet sokerimassaa

    Valmista pohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Voitele (ja jauhota) pyöreä vuoka (halk. n. 18-20cm). Riko munat kulhoon ja punnitse ne. Kerro munien paino 0,7:llä, jolloin saat selville tarvittavan sokerin määrän. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.   Punnitse jauhoja ja perunajauhoja yhteensä saman verran kuin sokeriakin. Vehnäjauhojen osuus on 70%, perunajauhojen 30%. Sekoita joukkoon leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele taikina varovasti sekaisin. Kaada taikina vuokaan.
  Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Nykyään en enää tutki kakkupohjien kypsyyttä tikulla, vaan kun kakku alkaa irrota vuoan reunasta, on kakku kypsä. Mutta tikkutesti toimii kyllä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
  Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku suoraan alustalle rengasvuoan sisään tai vuoraa pohjan paistamiseen käytetty vuoka kelmulla ja kokoa kakku siihen.
  Valmista vadelmatäyte. Valuta sulaneista vadelmista enimmät nesteet pois ja soseuta marjat sauvasekoittimella. Painele vadelmaseos siivilän läpi, jotta saat siemenet pois. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto, vadelmasose ja maun mukaan tomusokeria. Vatkaa tasaiseksi vaahdoksi. Puserra liivatteista vedet pois ja liuota liivatteet kuumennettuun vesitilkkaan. Anna jäähtyä hetkisen ja lisää liivate ohuena nauhana vadelmatäytteeseen samalla hyvin sekoittaen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tomusokeria.
  Valmista suklaatäyte. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata mikrossa vähän kerrallaan välillä sekoittaen. Jätä suklaa jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto tasaiseksi eri kulhossa, lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita kermavaahto joukkoon.
  Nosta alin kakkulevy kakkuvuokaan/kakkualustalle. Kostuta. Levitä päälle suklaatäyte. Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta. Levitä päälle vadelmatäyte. Päälle vielä viimeinen kakkulevy ja kostutus. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  Mittaa päälle tuleva kerma kulhoon. Lisää joukkoon nokko vaniljakreemijauhetta ja maun mukaan tomusokeria. Vatkaa vaahdoksi. Levitä ensin ohut kerros kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille, jotta saat murut sidottua. Levitä sitten tasainen kermavaahtokerros kakun päälle. Nosta koristeet paikoilleen.
  
Paljon onnea vielä päivänsankarille ja Tikrulta terkkuja! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti