16. syyskuuta 2020

Mariannekääretorttu ♥

Aikana ennen lapsia (siis yli 20 vuotta sitten!) leivoin usein mariannekääretorttua. Vuosien saatossa tuo herkku unohtui, kunnes taas muistin kyseisen ohjeen olemassaolon. Pakkohan sitä oli testata, että vieläkö tuo onnistuu ja vieläkö on yhtä hyvää kuin ennen.

Ehkä hieman on aika kullannut muistoja, sillä vaikka tämä hyvää onkin, niin ei ehkä niin taivaallista kuin muistin. Tai ehkä oma makukin on vuosien saatossa muuttunut. Muksut tästä kyllä tykkäsivät ja kyllä minäkin palan jos toisenkin söin. 


Ohje on alunperin Hyvää ruokahalua! Kotikokin parhaat ruokaohjeet kirjasta, joskin sovelsin taas hieman omiani tätä leipoessa. Täytteeseen voi käyttää rahkaa tai tuorejuustoa. Rahkalla maku on hieman kirpsakampi, tuorejuustolla täyteläisempi. Parasta tässä on tuo torttulevy, sillä se ei ole epäonnistunut vielä kertaakaan.

Mariannekääretorttu

Torttulevy:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Täyte:
n. 200 g Marianne-karkkeja
2 dl vispi- tai kuohukermaa
1 dl maitorahkaa tai tuorejuustoa
3 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

  Päällystä uunipannu leivinpaperilla ja voitele leivinpaperi kevyesti ruokaöljyllä. Näin leivinpaperi irtoaa pohjasta helpommin.
  Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Nostele taikina varovasti sekaisin.
  Paista torttulevyä 225 asteisessa uunissa n. 7 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille, jolle on siroteltu sokeria. Anna levyn jäähtyä.
  Murskaa Mariannet tehosekoittimessa tai kaada ne tukevaan pakastepussiin ja paukuta lihanuijalla murskaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon rahka tai tuorejuusto. Lisää Mariannerouhe sekä sokerit. Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte torttulevylle. Kääri levy rullalle pitkältä sivulta alkaen leivinpaperia apuna käyttäen. Anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti. Parhaimmillaan kääretorttu on seuraavana päivänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti