29. syyskuuta 2020

Kanelinen omenapiirakka ♥

Viime viikolla yritin hyödyntää vielä loppuja oman puun omenoita. Tai jokunen siellä puussa vieläkin killuu, mutta en kyllä tiedä missä kunnossa ovat. En ole viikkoon ehtinyt takapihalla pyörähtää, eikä omppupuita tästä tuvalta oikein näe. Jospa viikonloppuna jaksaisi hoitaa pihaa syyskuntoon ja samalla kurkata miltä loput omput näyttää. 

Mutta ne muutamat hyödynnetyt omput päätyivät piirakkaan. Yllätys.


Koska molemmat muksuista tykkää kanelisista leivonnaisista, halusin tehdä omenapiirakkaa kanelimurulla. Tällä hetkellä uusien ohjeiden ideoiminen ei oikein luonnistu, joten tein piirakan Pullahiiren ohjeen mukaan. Pullahiiren reseptit ei kyllä petä koskaan ja tämäkin oli hurjan hyvää! Tosin säilytin piirakan jääkaapissa ja kyllä se kylmyys vähän makuun vaikutti. Mutta ihan pikku hetki mikrossa ennen syömistä teki ihmeitä. Tämä on taatusti sellainen ohje, joka jää meillä käyttöön.

Omenapiirakka
(pellillinen)

8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4½ dl sokeria
1½ tl kanelia
4½ dl maitoa
2 kananmunaa
200 g voita
5-7 isoa kotimaista omenaa
Murukerros:
60 g voita
1 tl kanelia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja

  Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito ja kananmunat. Sulata voi ja lisää se joukkoon. Sekoita hyvin puuhaarukalla.
  Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille (noin 30 x 40 cm) ja levitä tasaiseksi. Kuori omenat halutessa (kotimaisiin voi kyllä kuoren jättää, jos tahtoo) ja poista siemenkota. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi ja levitä pohjan päälle.
  Sulata murukerroksen voi ja sekoita voin joukkoon kaneli, vaniljasokeri, sokeri sekä vehnäjauhot. Ripottele murukerros omenasiivujen päälle.
  Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Mun leipomus vaati paistoajaksi 45 minuuttia. Hyvää sellaisenaan, mutta toimii myös vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti