9. heinäkuuta 2021

Helppo kesäinen marjatorttu ♥

Koko alkukesä on mennyt leipoessa pääasiassa muille. Alkuviikosta innostuin kuitenkin tekemään omalle väelle varsin helpon, mutta aivan syömäkelpoisen marjatortun. Oikeastaan näitä tuli kaksi ja toinen lahjoitettiin muualle. Alunperin suunnittelin tekeväni sellaisia pieniä, söpöjä torttuja, mutta sen verran innostus hiipui leipoessa, että tein sitten isommat versiot.


Aluksi en ollut oikein vakuuttunut tuosta kermaseoksesta, mutta kokonaisuuteen se sopi oikein hyvin. Marjoja voi vaihdella mielensä ja satokauden mukaan. 

Marjatorttu
(2 kpl)

Pohja:
200 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g ranskankermaa
3/4 dl fariinisokeria
3 rkl tomusokeria
1-2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
Koristeeksi:
marjoja
mintunlehtiä 
(syötäviä kukkia)

  Voitele kaksi (halk. n. 20-22cm) irtopohjaista piirakka- tai kakkuvuokaa. Voit tehdä myös pieniä leivoksia, jolloin taikinasta tulee n. 25 leivospohjaa. 
  Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi, ilmavaksi vaahdoksi. Lisää muna, vatkaa tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinan joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina vuokiin jauhoja apuna käyttäen.
  Nosta torttupohjat jääkaappiin 15-20 minuutiksi. Ei haittaa vaikka olisi vähän kauemminkin. Paista pellin päällä 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes ovat kauniin vaaleanruskeita. Anna jäähtyä ja irrota vuoistaan.
  Vaahdota kerma ja nosta sivuun odottamaan. Mittaa ranskankerma kulhoon ja vatkaa muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon fariinisokeri ja vatkaa, kunnes sokerikiteet sulaa kerman joukkoon. Eli muutama minuutti. Mausta vanilja- ja tomusokerilla. Lisää kermavaahto ranskankermaseoksen joukkoon.
  Jaa täyte torttupohjille. Koristele erilaisilla marjoilla ja/tai hedelmillä, mintunlehdillä ja syötävillä kukilla. Jos haluat että torttupohja pehmenee hieman, anna olla muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua. Itse tykkäsin tästä enemmän rapsakkapohjaisena.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti