5. heinäkuuta 2021

Laku-sitruunajuustokakku ♥

Pullahiirellä on aivan loistava lakritsi-sitruunajuustokakun ohje, jonka mukaan on tullut leivottua kakku jos toinenkin. Soveltaen tosin. Ehkä pitäisi joskus muitakin laku-sitruunajuustokakkujen ohjeita testailla, mutta tämä on vaan sopiva mun makuun. Ja ihanan helppo tehdä!

Tällä kertaa tein kakun digestive-keksipohjalla, vaikka kyllä tuo alkuperäinenkin pohja on aika kiva. Ainesmääriäkin hieman muuttelin, mutta ihan vaan vähäsen. Kakku ei jäänyt tällä kertaa oman perheen tuhottavaksi, mutta hyvää kuulemma oli! 

Tuo mun tekemä keksipohja oli aika paksu, ja luulen että pienemmälläkin keksimäärällä pärjäisi. Kakun lakritsikastikkeena käytin Kouvolan Lakritsin lakritsikastiketta ja se toimi liivatteen kanssa hyvin. Samoin toimii ihan Rainbow lakritsikastikekin. Pirkan kastikkeen kanssa on kuulemma joillain ollut ongelmia, itse en ole sitä tähän kakkuun testannut. 


Lakritsi-sitruunajuustokakku
(noin 12ann.)

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75-80 g voita sulatettuna
Täyte:
4 dl vispikermaa
300 g mascarponea
1 prk (n.340 g) lemon curd-tahnaa
6 liivatelehteä
5 rkl sitruunamehua
1 dl lakritsikastiketta
(keltaista elintarvikeväriä)
Koristelu:
1 pss Englannin lakuja 
värikkäitä strösseleitä
noin 1 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
(ripaus vaniljakreemijauhetta)
(keltaista elintarvikeväriä)

  Murskaa keksit pakastepussissa tai monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Laita irtopohjavuoan (halk. 22cm) pohjalle leivinpaperi, painele keksiseos vuoan pohjalle. Voit koota kakun myös suoraan tarjoilualustalle rengasvuoan tai irtopohjavuoan reunan sisään. Halutessasi öljyä vuoan reunat ja ripottele reunoihin tomusokeria tai vuoraa vuoan reuna leivinpaperilla tai reunakalvolla.
  Valmista täyte laittamalla liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Nosta kermavaahto sivuun hetkeksi. Notkista mascarpone vatkaamalla sähkövatkaimella. Lisää tuorejuuston joukkoon lemon curd ja sekoita hyvin. 
  Kuumenna kolme ruokalusikallista sitruunamehua kiehuvaksi ja nosta viisi liivatelehteä pois kylmästä vedestä. Purista ylimäärinen vesi pois ja sulata liivatteet kuuman sitruunamehun joukkoon. Jäähdytä seosta hetki sekoitellen ja kaada se sen jälkeen ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon, koko ajan vatkaten. Lisää halutessasi tässä vaiheessa keltaista elintarvikeväriä tuorejuustoseoksen joukkoon. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon.
  Kuumenna loppu sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta viimeinen liotettu liivatelehti pois vedestä. Sulata liivatelehti kuuman sitruunamehun joukkoon, anna jäähtyä hetki ja sekoittele lakritsikastikkeen joukkoon. 
  Levitä noin puolet sitruunatäytteestä pohjan päälle. Kaiverra pienellä lusikalla spiraali täytteeseen ja lusikoi spiraaliin lakritsikastiketta, mutta älä ylitä spiraalin reunoja lakritsikastikkeella, jotta lakritsi pysyisi kivana sattumana kakussa. Levitä varovasti loput sitruunatäytteet päälle ja tasoita pinta. Voit kaataa ja levittää loput lakritsikastikkeet kakun päälle keskelle ohueksi kerrokseksi. Nosta kakku kylmään vähintään neljän tunnin ajaksi, mielellään yön yli. 
  Irroita vuoan reunus kakun ympäriltä. Vatkaa kerma vaahdoksi yhdessä tomusokerin kanssa. Lisää halutessa kerman joukkoon keltaista elintarvikeväriä sekä pikku ripaus vaniljakreemijauhetta ennen vatkausta. Pursota kakun reunalle kaunis kermapursotus ja täytä kakun keskiosa Englannin lakuilla ja koristele reunat strösseleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti