30. heinäkuuta 2021

Supermakea rocky road-jäätelö ilman jäätelökonetta

Meillä syödään aika harvoin jäätelöä, mutta ainakin kerran kesässä on tavattu tehdä jotain jäätelöä itse. Aika usein se on ollut raparperijäätelöä, kun poika siitä niin tykkää, mutta tänä vuonna halusin testata jotain muuta. Idea tämänvuotiseen jäätelöön syntyi rocky road-vohvelista, joskin jäätelöön päätyi pelkästään se rocky road-osuus ilman vohvelia. Lopputulos on hirvittävän makea, mutta pieninä annoksina ihan ok. Mä oon tosin aika huono tätä arvostelemaan, kun en kauheasti makeista jutuista piittaa.

Jäätelön perusmassa on hirvittävän helppo ja pyörinyt netissä ties kuinka kauan. Jäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta kondensoidusta maidosta ja kuohukermasta ja maustaa voi mielensä mukaan. Meillä jäätelön joukkoon päätyi minivaahtokarkkeja, joululta jäänyttä maitosuklaata, M&M´s-karkkeja, suolapähkinöitä ja suklaakastiketta. 


Noiden karkkien sun muiden määrät ei ole niin tarkkoja. Minä ne punnitsin vaan sen vuoksi, että sain laskettua jäätelön hiilarit poikaa varten. M&M´s värjää jäätelömassaa, mutta se ei liene niin vaarallista. 

Rocky road-jäätelö

5 dl kuohukermaa
1 tlk kondensoitua maitoa
n. 70 g maitosuklaata rouheena
n. 80 g M&M´s karkkeja
n. 25 g minivaahtokarkkeja
n. 50 g suolapähkinöitä kevyesti rouhittuna
Lisäksi:
n. 35 g suklaakastiketta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja vatkaa vielä, kunnes seos on kuohkeaa. Lisää kaikki muut ainekset paitsi suklaakastike. Nostele varovasti sekaisin.
  Kaada puolet massasta muovirasiaan tai pitkulaiseen foliovuokaan. Lorottele päälle puolet suklaakastikkeesta. Kaada päälle loppu jäätelömassa ja kaada vielä loppu suklaakastike päälle. Peitä kannella tai kelmulla ja anna jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään. Nosta huoneenlämpöön muutama minuutti ennen tarjoilua, jotta jäätelö pehmenee hieman.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti