24. heinäkuuta 2021

Rippikakut sitruuna-mansikkatäytteellä ♥

Heinäkuun alkupuolella sain tehdä kakut erään nuoren neidin rippijuhliin. Toiveena oli laventelinväriset kakut, joiden väliin valikoitui ihanan raikas mansikka-sitruunatäyte. Suklaavalumakin oli toivelistalla, mutta koska keli oli varsin lämmin, en uskaltanut koko kakkua suklaalla kuorruttaa. 

Kakkuja juhliin lähti kaksin kappalein. Kummassakin kakussa oli seitsemän munan vaalea kakkupohja, päällä mansikalta maistuva voikreemi. Juhlapaikalla kakkuun tuli vielä puinen "Konfirmoitu"-kyltti, joka kyllä sopi kakkuihin täydellisesti! 

Näin kesäaikaan kakkujen väliin voi halutessaan vielä viipaloida tuoreita mansikoita. Sopisivat varmasti vallan mainiosti ja toisivat kakkuun lisää raikkautta. 


Kakun päällä olevista macaronseista tuli hieman röpeliöisiä, ja mietinkin kehtaako niitä kakun päälle laittaa. Mutta ei ne sitten valmiissa kakussa niin pahalta näyttäneet. Macaronsien tekeminen vaatii kyllä edelleen harjoitusta. Tiedän missä menee vikaan, mutta silti ei aina onnistu. Mutta kyllä se siitä! Onhan tässä aikaa harjoitella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti