12. syyskuuta 2011

Hupsis....

Tämä oli taas niitä päiviä, että olisi ollut parempi pysytellä kaukana keittiöstä. Salaatin teko ei mennyt ihan putkeen. Ajatuksena oli tänään kokeilla sitä riisi-vuohenjuustosalaattia, joka oli tarkoitus tehdä jo viime viikolla. Alku meni ihan lupaavasti ja muistin kerrankin laittaa riisin ajoissa marinoitumaan. Muutenkin sain salaatin melkein kokonaan ja kunnialla tarjoiluastiaan saakka.

Mutta sitten se juusto! Ensinnäkään en ole mikään suuri vuohenjuustofani, mutta se on kanssa sellainen juttu, jota haluaisin oppia syömään. Salaatin päälle olisi pitänyt ohjeen mukaan laittaa kuumassa öljyssä paistettuja vuohenjuustopaloja. Ensin unohdin itteni kokonaan tietokoneelle, kun olin laittanut öljyn pannulle kuumenemaan. Onneksi muistin öljyn ajoissa, sillä kärystä päätellen se olisi hetkenä minä hyvänsä saattanut syttyä palamaan. No, hetki tuvan tuuletusta ja uusi yritys. Juusto oli ilmeisesti ihan vääränlaista, sillä kauniisti ruskistuneiden juustopalojen sijaan sain sellaisen epämääräisen juustoklöntin :/ Ei siis sitten laitettu juustoa salaattiin. Mutta, tuo salaatti oli kyllä hyvää noinkin. Eli ei tässä kovin suurta vahinkoa päässyt käymään. Tämä kärykin tästä varmasti pian häviää :)


Tässä tämä ohje, jos joku haluaa kokeilla. Yhtään en muista mistä lehdestä olen ohjeen löytänyt. Itse korvasin riisi&moniviljan riisi&kauraseoksella, kun sitä sattui kaapista löytymään. Ja tein tällä kertaa vain puolikkaan annoksen.

Riisi-vuohenjuustosalaatti

1litra vettä
1tl suolaa
2dl riisi&moniviljaa
Marinadi riisille:
0,5dl rypsiöljyä
2rkl hunaja-omenaviinietikkaa
1rkl juoksevaa hunajaa
0,5rkl sinappia
0,75tl suolaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna tai valmista valkosipulimurskaa
Salaatti:
125g kirsikkatomaatteja
100g kurkkua
1dl purjosuikaleita
1 ruukku tammenlehväsalaattia
100g kypsytettyä vuohenjuustoa
rouhittua mustapippuria
basilikaa
Paistamiseen:
rypsiöljyä

  Keitä riisiseos pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää riisin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa 2-3 tuntia.
  Sekoita suikaloitu purjo ja kurkku marinoituneen riisin joukkoon. Laita salaatinlehdet laakealle vadille. Kaada riisiseos ja halkaistut tomaait salaatin päälle.
  Leikkaa vuohenjuusto sentin viipaleiksi ja paista nopeasti kuumassa öljyssä molemmin puolin. Nosta juusto salaatin päälle. Rouhi päälle mustapippuria ja koristele basilikanlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti