23. syyskuuta 2011

Vadelmaglögiä lämmikkeeksi

Kiitos ihanan syysflunssan, kokkailusta sai tänään huolehtia läheisen lounasravintolan kokki. Ei sen puoleen, hyvät ruoat saatiin. Se onkin ainoa paikka, jossa näillä kulmilla tiedän käytettävän kokolihahampurilaisissa oikeita pihvejä.

Sen verran sain tänään aikaiseksi, että flunssalääkkeeksi ja lämmikkeeksi keitin nokon vadelmaglögiä. Ja tietenkin sekaan piti lorauttaa tilkka vadelmalikööriä. Makeaa, lämmintä ja hyvää. Ehkä nuo pöpöt sai edes vähän kyytiä.

Tein taas tuosta ohjeesta vain puolet ja siitä tuli kaksi isoa mukillista.

Vaniljainen vadelmaglögi

400g pakastevadelmia
1 vaniljatanko
5dl vettä
1dl sokeria
5dl valkoviiniä
vadelmalikööriä jos haluaa

  Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet erikseen. Laita jäiset vadelmat, vaniljatanko ja -siemenet kattilaan. Kaada vesi päälle ja keitä n. 10 minuuttia. Lisää sokeri ja jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.
  Siivilöi liemi. Kaada liemi takaisin kattilaan, lisää valkoviini ja kuumenna. Terästä halutessasi :)


Tämä siis tältä erää. Jos kuntoa huomenna piisaa, niin sitten onkin vuorossa mehun keittoa puuhellalla sekä päärynäliköörin ja kebabin tekoa. Tiedossa siis erittäin lämmin tupa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti