10. lokakuuta 2012

Kellopeliappelsiini

Neidin kanssa vietettiin eilen iltaa sotkemalla appelsiineilla, jäätelöllä ja mansikkahillolla. Oli kivaa :) Mä tein aikoinaan neidin ensimmäisiin halloween-kemuihin ison joukon appelsiinikummituksia elikkäs kurpitsan tavoin leikattuja appelsiineja jäätelöllä täytettynä. Näiden tekeminen ei ole mitenkään vaikeaa, mutta sitäkin sotkuisempaa.

Jäätelöllä täytetyt appelsiinikummitukset

appelsiineja
jäätelöä maun mukaan
hilloa, suklaakastiketta tms.

  Pese appelsiinit kuumalla vedellä ja juuresharjalla kunnolla harjaten. Katso miten päin appelsiini pysyy parhaiten pystyssä ja leikkaa sitten appelsiinin "päälaki" irti.
  Koverra appelsiinin liha ja kalvot pois. Tässä kaikki keinot on sallittuja! Mä oon yleensä käyttänyt ruokalusikkaa, pientä veistä ja omia pieniä kätösiäni. Veitsen kanssa kannattaa olla varovainen, ettei leikkaa appelsiinin kuorta rikki. Ihan kaikkia kalvoja ei taida pois saada. Ja tämä kannattaa suorittaa jonkun kulhon päällä, ettei kaikki mehu leviä pitkin pöytää.
  Leikkaa pienellä, teräväkärkisellä veitsellä appelsiineille naamat. Anna jäätelön pehmitä hieman ja täytä appelsiinit jäätelöllä. Halutessasi jäätelön sekaan tai päälle voi laittaa hilloa, kastikkeita tai mitä vain haluaa.
  Nosta hattu varovasti päälle ja nosta appelsiinit pakkaseen useammaksi tunniksi. Nosta appelsiinit tarjolle vähän ennen tarjoilua niin, että jäätelö ehtii pehmetä hieman.




Viikko jatkuu varsin tavallisella makkara-perunagratiinilla Ohjeen oon poiminut mappeihini Pirkasta, mutta näköjään ei ohjetta enää heidän sivuilta löytynyt. Ei tämä mitenkään erikoista ollut, mutta ihan passelia arkiruokaa.

Makkara-perunagratiini
(5ann.)

800g perunaa
2 porkkanaa
1 iso sipuli
0,75tl suolaa
0,5tl mustapippuria
1rkl öljyä
1tlk(420g) tomaatti-vihannespastakastiketta (laitoin tomaatti-chili)
1tl basilikaa
400g lenkkimakkaraa
2-3dl emmental-mozzarellajuustoraastetta
0,5dl mustia oliiveja (jätin pois)
Koristeluun:
tuoretta basilikaa

  Leikkaa kuoritut porkkanat ja sipuli ohuiksi viipaleiksi ja kuoritut perunat noin 0,5 sentin paksuisiksi viipaleiksi.
  Levitä peruna- ja porkkanaviipaleet sekä sipulirenkaat laakeaan uunivuokaan. Ripottele juureksille suolaa ja mustapippuria ja sekoita joukkoon ruokalusikallinen öljyä. Nosta vuoka uuniin ja kypsennä 200 asteessa noin 35-40 minuuttia.
  Ota vuoka uunista. Levitä juuresten päälle tölkillinen pastakastiketta ja ripottele sille basilikaa. Poista makkarasta kuori ja leikkaa se vajaan sentin viipaleiksi. Lado viipaleet uunivuokaan pastakastikkeen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta (ja oliiveja). Nosta vuoka takaisin uuniin ja kypsennä vielä 15-20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti