30. lokakuuta 2012

Never mind the pollocks

Ajattelin tänään olla taas ilkeä äiti ja kiusata perhettäni kalaruoalla. Paha, paha minä :) Vaikka eipä se kalan syönti noille pahaa tee. Kalaruoaksi valikoitui tällä kertaa Kipparin kalavuoka Yhteishyvän ohjeen mukaan. Kun tuo pikkumies on vielä muutaman päivän maidottomalla dieetillä, niin vaihdoin ohjeen ruokakerman kaurakermaan. Niin oudolta kun nuo kaura- ja soijatuotteet maistuu pelkästään nautittuna, niin ruokiin ja leivonnaisiin ne sopii yllättävän hyvin.

Mitenkään kaunista tuosta ruoasta ei saanut, mutta mun mielestä oli todella hyvää! Noilta kummallisilta kanssa-asujiltani en edes kysy mielipidettä, kun eivät yleensäkään kalasta piittaa. Mutta kiltisti söivät, kun ei muutakaan ollut tarjolla. Mun seiti kutistui ihan olemattoman pieneksi uunissa, eli jatkossa teen suosista tuplasatsin.

Kipparin kalavuoka

400g pakasteseitiä
2rkl vehnäjauhoja
1rs(250g) kirsikkatomaatteja tai 4 tavallista
0,5 sitruunan mehu
2dl kaurakermaa(mulla Nordic ruoka 15%) tai kevyttä ruokakermaa
1tl suolaa
0,2tl rouhittua valkopippuria (laitoin jauhettua)
1 nippu tilliä (laitoin teelusikallisen kuivattua)

  Nosta kalapalat pois pakkauksesta ja siirrä lautaselle. Sulata esim. mikrossa miedolla lämmöllä. Valuta liemi pois. Kääntele kalat kevyesti jauhoissa ja nosta ne voideltuun uunivuokaan. Pese ja leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi tai lohko tomaatit ja asettele ne kalojen päälle. Valuta pinnalle sitruunamehu sekä kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Saksi päälle tuoretta tilliä (tai kuivattua). Kypsennä uunissa 200 asteessa 25-30 minuuttia. Tarjoile perunoiden ja vaikkapa raastesalaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti