6. lokakuuta 2013

Kuka teki rinkelin eteiseen?

Vesirinkelit on aina olleet mun suurta herkkua, mutta ensimmäistä kertaa tein niitä itse. Ei näistä niin kovia ja kauniita tullut kuin mitä kaupasta ostetut ovat, mutta maultaan ovat oikein hyviä. Hassusti näissä maistuu kananmuna ja juusto, vaikkei kumpaakaan ole taikinassa. Ohjeen löysin ikivanhasta ruokaohjemapistani, enkä muista mistä sen olen mappiini kopsannut. Paistolämpötilaa mun täytyi hieman laskea alkuperäisestä 275 asteesta, sillä ensimmäiset rinkelit tummuivat vähän turhankin paljon. Ainakin meidän uunilla 250 astetta oli oleellisesti parempi. 



Vesirinkelit
(20kpl)

5dl vettä
50g hiivaa
2tl suolaa
2rkl sokeria
13-15dl vehnäjauhoja
50g voita tai margariinia
Keittämiseen:
1,5l vettä
1,5rkl suolaa

  Liuota haaleaan veteen hiiva, suola ja sokeri. Alusta jauhot taikinaan ja lisää lopuksi pehmeä rasva. Rasvan voi halutessaan jättää pois. Taikina saa olla napakkaa. Anna taikinan kohota hyvin.
  Leivo taikinasta sormenpaksuisia, runsaan 20cm:n pituisia nauhoja. Muotoile ne rinkeleiksi yhdistämällä päät huolellisesti. Kun olet saanut kaikki rinkelit valmiiksi, voit aloittaa keittämisen. 
  Pane rinkilät kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen muutama kerrallaan. Keitä niitä 1-2 minuuttia ja nosta sitten reikäkauhalla leivinpaperin päälle pellille. Rinkelit kasvavat melkoisesti vedessä!
  Anna rinkeleiden kuivahtaa pellillä noin 10 minuuttia. Paista niitä sitten 250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.



Nyt hetkeksi huilaamaan, että toipuisi illan vanhempainiltaa varten. Selkä tohjona istuskelu ei juuri houkuttele, mutta pakko sinne on mennä. Niin loistavasti kuin tytöt ovat jalkapalloa pelanneetkin, on joukkueen kohtalo vaakalaudalla. Harmi. Kun muutama tyttö olisi joukkueeseen saatu lisää, niin mahdollisuudet jatkaa olisivat paljon paremmat. Pitäkäähän kaikki peukkuja pystyssä, että joukkue pysyy kasassa ja pystyy jatkamaan uuteen kauteen :)

6 kommenttia:

  1. Karaokelaulajan lempileivonnainen! ;)

    VastaaPoista
  2. Mulla on aukko sivistyksessä näiden vesirinkeleiden kohdalla. En ole koskaan tehnyt, saatika edes syönyt. Mutta ilmeisesti ovat herkullisia...?! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kinkulla ja salaatilla täytettynä aivan loistavia :) Ajattelin, että laittaisin osan pakkaseen, mutta kun jäljellä on enää yksi, niin ei taida kannattaa :D

      Poista
  3. Nämä ainakin näyttävät paljon maukkaammilta kuin kaupan vastaavat! Tosi muhevia. Pitäiskin joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen :) Eikä näissä ollut edes kova homma.

      Poista