7. marraskuuta 2013

The Easy Road - rocky road kolmella suklaalla

Mulla on tapana pitää talon karkit yhdessä kaapissa. En tiedä onko menekki jotenkin huonoa, vai haalinko liikaa herkkuja, mutta kaapista löytyi taas useampi ylimääräinen suklaalevy tai -levyn loput, avattuja karkkipusseja ja jos vaikka mitä. Jostain olisi hyvä päästä välillä eroonkin, joten innostuin vihdoin ja viimein kokeilemaan niitä paljon kehuttuja rocky roadeja. Nämä tein täysin sen mukaan mitä kaapista sattui löytymään. Olisin kaivannut näihin hieman jotain suolaista, mutta suolattuja pähkinöitä ei talossa ollut. Pikkumies oli innokkaana auttamassa ja kävi "salaa" nappaamassa osan M&M's-karkeista ja jossain välissä ehti lykätä naamansa kulhoon, jossa olin sulattanut suklaata.... Arvaatte varmaan millainen sotku syntyi :) Niin ilkeä ajattelin olla, että lapset joutuvat odottamaan tämän herkun maistelua lauantain karkkipäivään tai sitten syödään nämä huomenna pikkumiehen nimipäivän kunniaksi.

Mä oon vähän hämmästynyt, kun näistä ei tullutkaan niin makeita kuin oletin. Kiitos siitä taitaa kuulua tuolle tummalle suklaalle, sillä se tasoittaa kummasti tämän makeutta. 




Rocky Road

pieni kourallinen parapähkinöitä
reilu kourallinen vaahtokarkkeja
2 digestivekeksiä
pieni kourallinen M&M's-karkkeja
120g tummaa suklaata
100g valkoista suklaata
70g maitosuklaata
1-2tl murukahvia

  Levitä rouhitut pähkinät, paloitellut vaahtokarkit, M&M's-karkit ja murennetut keksit leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Sulata ensin tumma suklaa vesihauteessa tai mikrossa vähän kerrallaan ja sekoita murukahvi joukkoon. Levitä suklaa karkkien päälle. Sulata valkosuklaa, levitä vuokaan ja nostele varovasti tumman suklaan kanssa sekaisin. Sulata vielä maitosuklaa ja kaada vuokaan raidoiksi. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa valmis rocky road paloiksi ja tarjoa.


12 kommenttia:

  1. NAM NAM NAM!!!
    Mun on jo niin kauan pitänyt tehdä näitä, mutta en ole ehtinyt/saanut aikaiseksi.
    Näyttää niiiiin järkyttävän herkullselta!
    Nimim. Karkki on suurin paheeni ;)

    Ja nimpparionnittelut jo etukäteen pikkumiehelle!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ennen karkit säilyneet yhtään, mutta nyt voin huoletta pitää karkkeja kaapissa pahan päivän varalle :) Niitä pahoja päiviä tuntuu vaan olevan aika usein :D

      Minä välitän onnittelut :)

      Poista
  2. Yllätyin kanssa tuosta että ei tämä suklaakasa olekaan niiin makeaa mitä luulisi. Aivan ihanaa herkkua, voisikin taas joku päivä tehdä. Tosin ainekset pitää hakea kaupasta, meillä ei karkkikaapeilla säily mikään! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla löytyy yleensä aina suklaalevy tai pari kaapista, jos tekee mieli leipoa :) Sen lisäksi sinne on kertynyt varmaan kolme pussia vaahtokarkkeja ja näyttää olevan pääsiäiseltä joku suklaamunapussikin... Varmaan täytyis aloittaa karkinostolakko, että saisi vanhat karkit syötyä :)

      Poista
  3. Uu mikä mojova herkku. :) Minulta löytyy vain pähkinöitä ja suklaata, mutta kyllä nekin maistuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaa ja pähkinäthän on aivan parasta :)

      Poista
    2. Minunkin herkkua on pähkinäsuklaa. Etenkin kun siihen yhdistää vielä rusinat! :)
      Olen harmitellut kun Fazerin pähkinä-rusinasuklaata ei tahdo saada enää mistään, mutta sitähän voisi tehdä itse. Pitääpä ryhtyä tuumasta toimeen! Launtai on karkkipäivä, joten sillon saa mässätä mielin määrin... :D

      Poista
    3. Mäkin oon kaipaillut sitä pähkinä-rusinasuklaata. Täytyykin kanssa testata :) Kiitos Nanne vinkistä!

      Poista
  4. Niin herkkua, meillä laitettiin kerran myös kuivattuja karpaloita toimi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä haaveilin kuivatuista mansikoista, mutta olin käyttänyt ne jo aiemmin :( Karpaloita voisi kyllä kokeilla!

      Poista
  5. Nam! Olen itse tehnyt samantapaisia kakkuja, mutta omaan makuun hiukan makeaa, pääasia että lapsille kelpaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin lapset oli aivan riemuissaan. Pikkumies tosin kuvitteli koko ajan, että tämä on kakkua :) Eipä näitä kyllä montaa palaa saata kerralla syödä.

      Poista