31. elokuuta 2012

March of the pigs (...pastaa ja punaherukkalikööriä)

Onpas ollut taas päivä. Pää on sekaisin kuin seinäkello, eikä nyt oikein jaksa kirjoitella. Onneksi tälle päivää olin suunnitellut helppoa ja nopeaa, mutta oikeastaan aika hyvää ruokaa. Hyvä ruoka piristää aina :) Ilman sen suurempia turinoita ohjetta kehiin ja sitten taidan painua metsään tutkimaan onko sinne jätetty mulle yhtään marjaa.

Valkosipulinen kinkku-pekonipasta

500g spagettia
vettä
suolaa
tilkka öljyä
200g palvikinkkua (pala)
1pkt (n.170g) pekonia
200g valkosipulituorejuustoa
4 valkosipulinkynttä
1tl pippurirouhetta
1-2dl vettä
Lisäksi: 
juustoraastetta 

  Keitä spagetti pakkauksen mukaan suolalla ja öljyllä maustetussa vedessä. Leikkaa kinkku ja pekoni pieniksi kuutioiksi. Paahda kuutiot pannulla. Lisää pannuun tuorejuusto, murskatut valkosipulinkynnet, pippuri ja vesi. Kiehauta.
  Valuta ja huuhtele spagetti. Laita spagetti takaisin kattilaan, sekoita kastike sekaan ja kuumenna. Tarjoa heti juustoraasteen kera.


Vaikka meillä noita liköörejä on tehty jos vaikka minkämoisia, niin punaherukkalikööri oli vielä testaamatta. Delicious & more-blogin innoittamana laitoin ukkoni tekemään meillekin semmoista. Tosin liköörin ainesten suhteet meni uusiksi. Sokeria laitettiin vähemmän, mutta sitä voi lisätä sitten lopuksi jos siltä tuntuu. Jännityksellä odotan, että mitähän tuosta tulee.

Punaherukkalikööri Kääpiölinnan tapaan

6-7dl punaherukkaa
4dl sokeria
5dl 40% vodkaa
1dl 80% vodkaa (voi laittaa pelkkää nelikymppistäkin)
(vaniljatanko)

  Laita marjat ja sokeri isoon kannelliseen lasitölkkiin. Kaada vodka päälle. Hölskytä. Anna muhia pimeässä huoneenlämmössä noin 3 kuukautta. Mitä kauemmin sen parempi. Muista hölskytellä tölkkiä aina ajoittain, jotta sokeri liukenisi paremmin.
  Kolmen kuukauden kuluttua maistele huolella :) Lisää tarvittaessa sokerilientä (kiehauta vettä ja sokeria) tai vodkaa maun mukaan. Halutessasi voit viimeisiksi viikoiksi lisätä joukkoon halkaistun vaniljatangon.
  Siivilöi marjat pois. Hienosuodata halutessasi harson ja/tai kahvisuodattimen läpi. Pullota. Maku tasaantuu vielä pullotuksen jälkeen, joten näpit irti siitä pullosta tai vastaavasti tee isompi satsi.
 
Onko tämä sitten Kääpiölinnan koivuisempi likööri, kiitos koivun siementen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti