27. elokuuta 2012

Oh, and some hot chicken soup

Maanantaina on hyvä taas palata tuiki tavallisen arkiruoan pariin. Jotenkin tuntuu, että tälle viikolle valikoitui harvinaisen tavallista kotiruokaa. Toisaalta ihan jees, sillä ei sitä aina tartte syödä monimutkaisia hömpötyksiä. Muutenkin näin ukon iltaviikolla on parempi suosia helppoja ja nopeita ruokia, kun aikaa tai mahdollisuuksia kokkailuille ei kauheasti ole. Tuo pikkumies pitää siitä kyllä huolen. Hartaasti odotan, että herra tuosta hieman kasvaisi ja tämä älytön termiitti-/testauskausi helpottaisi hetkeksi. Rakashan tuo on silti, mutta aina ei vaan jaksa naurattaa.

Tälle päivää ruoaksi valikoitui broilerikeitto. Alunperin mun oli tarkoitus noudattaa yhtä Seuran suuren ruokakirjan broilerikeitto-ohjetta, mutta siitä tuli loppujen lopuksi jotain muuta. Olin mukamas saanut keiton valmiiksi ja ihmettelin, että onpas täällä ihmeen vähän "sattumia". Sitten tajusin, että olin unohtanut keitosta riisin. Aikataulujen painaessa päälle riisi vaihtui nuudeliin. Mutta eipä tuo haittaa, keitto oli oikein hyvää! Jopa tuon krantun pikkumiehen mielestä. Tai ainakin hän sitä söi.... Ihme! Kunhan vaan ensin noukin kaikki herneet pois.

Nuudelinen broileri-herkkusienikeitto

2-3 broilerin rintaleikettä (laitoin marinoimattomia ohuita fileeleikkeitä, mutta valmiit suikaleetkin käy)
1-2 sipulia
voita tai öljyä
1-2tl currya
2pss(à60g) nuudelia hieman pätkittynä
1l vettä
2 kanaliemikuutiota
200g herkkusieniä (laitoin tölkkisieniä)
1pss(200g) pakasteherneitä
1-2dl kermaa tai kermamaitoa
suolaa
pippuria
hienonnettua persiljaa

  Poista rintaleikkeistä luut ja nahka. Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
  Kuumenna rasva kattilassa ja ruskista broilerinliha ja sipuli kullankeltaisiksi. Mausta currylla.
  Murustele liemikuutiot broilerien päälle, lisää ja keitä hiljalleen n.20 minuuttia. Viipaloi sillä aikaa puhdistetut herkkusienet (tai valuta tölkkisienistä liemi) ja paista niitä vähässä rasvassa muutama minuutti.
  Lisää keittoon sienet, herneet, nuudelit ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 3 minuuttia, että nuudelit kypsyvät. Mausta tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla ja ripota pintaan hienonnettua persiljaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti