5. elokuuta 2012

Smurffaten vaan

Aamusta alkaen on ollut kyllä todella tympeä ilma. Ainoa mukava asia oli pelttikattoa rymistänyt ja valoja välkytellyt ukkonen. Sekin kyllä meni ohi aika nopsaa. Muuten onkin satanut melkein koko päivän. Mä murehdin mun vattujani, etteivät vaan mätänisi tuonne puskaan. Toivotaan, että huomenna säät paranisi edes vähän. Fiiliksiä ei myöskään oo nostanut ukkokullan viimeinen lomapäivä. Huomenna on karu paluu arkeen, eikä tilanne ainakaan parane torstaina, kun neitikin aloittaa taas koulun. Minne se kesä oikein katosi?

Yritin piristää äriseviä kanssa-asujiani valkosuklaisilla mustikkamuffinsseilla. Ohjeen näihin oon löytänyt Pirkasta. Näitä oon tehnyt aiemminkin ja ovat kyllä todella hyviä! Mä aina kuvittelen laittavani osan pakkaseen, mutta vielä ei oo yksikään ehtinyt sinne saakka. Jotenkin kummasti katoavat ennen sitä...

Valkosuklaa-mustikkamuffinit

225g margariinia tai voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1dl sokeria
3dl(150g) pakastemustikoita
50g valkosuklaata
Kuorrutus:
150g valkosuklaata
Lisäksi:
16kpl Amerikan muffinivuokaa

  Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää maito, mustikat ja rouhittu valkosuklaa taikinaan ja sekoita nopeasti. Jos käytät pakastemustikoita, lisää ne jäisinä. Jaa taikina muffinivuokiin.
   Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Sulata valkosuklaa mikrossa. Valuta suklaata jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele halutessasi koristerakeilla.




Lisätäänpäs tähän väliin eilisillan drinkkivinkki, kun en sitä illalla jaksanut enää näpytellä. Jostain Pramian drinkkilappusesta tuon oon joskus kopsannut. Me käytettiin omatekemää päärynälikööriä, mutta tottahan semmoista alkostakin saa. Tämä juoma on kyllä sitä easy drinking-osastoa parhaimmillaan. Hyvää... ja vaarallista.

Smurffiina

6cl päärynälikööriä
4cl päärynälonkeroa
kivennäisvettä
limeviipale

  Mittaa likööri ja lonkero lasiin. Täytä lasi kivennäisvedellä. Purista limeviipaleesta mehu lasiin ja pudota viipale juomaan.




Ruoaksi olin ajatellut tälle päivää kaalilaatikkoa, mutta kun ehdotus sai niin nyrpeän vastaanoton, tyydyin kokeilemaan kaalipataa Valion ohjeen mukaan. Vähän muuttelin ainesosien määriä kokkaillessa, mutta tässä ohje sen alkuperäisen mukaan. Keitin kaveriksi vielä muutaman potun, vaikka tarjoiluehdotus kehoitti nauttimaan ruisleivän ja salaatin kera.

Kaalipata

400g jauhelihaa
1rkl margariinia
nippu kesäsipulia
2-3(n.350g) porkkanaa
n.1kg varhaiskaalia
1 liha-juuresliemikuutio (laitoin lihaliemikuution)
1-2dl vettä
1prk(2,5dl) maustettua ruokakermaa (Kippari tai kolme juustoa)
tuoretta oreganoa tai persiljaa
suolaa tarvittaessa

   Ruskista jauheliha rasvassa. Lisää joukkoon myös hienonnetut sipulit ja karkeaksi raastetut porkkanat. Lisää suikaloitu kaali, liemikuutio, vesi ja ruokakerma. Hauduta kannen alla kunnes kypsää.
   Tarkista maku, lisää halutessasi ripaus suolaa. Viimeistele pata hienonnetulla tuoreella oreganolla tai persiljalla.

2 kommenttia:

  1. Nää oli ihan mielettömän hyviä, kiitos reseptistä!! :) En ole edes vielä ehtinyt koristelemaan, kun on jo suurin osa hukkunut parempiin suihin.... (lue:leipojan suuhun)! ;)

    P.S. Pelkkä taikina oli jo niin hyvää, ettei siitä meinannut riittää enää uuniin saakka mitään.... ;)

    VastaaPoista
  2. Eikö ookki hassuja muffinsseja, kun katoavat jo ennen uunia :) Meillä nimittäin pakkaa olla samaa vikaa.

    Ja jos haluaisin näitä pakastaa, niin täytyisi tehdä varmaan viisinkertainen satsi :)

    VastaaPoista