2. elokuuta 2012

Gonna get some mexican food

Kotona taas! Pikaloma Tampereella on ohi ja oli kyllä niin kivaa että! Serkku raijas mut Nokialle metsään ja saaliina oli kolmisen litraa kantarelleja. Ihan hyvin, kun tähän asti oon löytänyt tasan neljä kantarellia koko elämäni aikana. Niistäkin kolme tänä vuonna. Mä oon niin onnellinen mun sienistä, vaikka taatusti olisi tullut halvemmaksi marssia torille ja ostaa sienet sieltä. Ehkä se säästö ei ollut kuitenkaan se tämän reissun juttu. Neiti sai viettää päivän Särkänniemessä pikkuserkkunsa kanssa ja ilmeisen kiva päivä oli heilläkin.

Joku ilmeisesti oli sitä mieltä, ettei mun saisi sieniä sieltä metsästä hakea. Kun saatiin auto parkkiin ja noustiin autosta, alkoi ensin piskotella. Metsään päästessä taivas repesi sitten ihan täysin ja vettä tuli siihen malliin, että oli pakko palata hetkeksi autoon. Olo oli jokseenkin kostea! Sateen tauottua rämmittiin uudelleen metsän siimekseen. Joitakuita metrejä kuljettua alkoi sitten ukkonen. Sienihimo oli kuitenkin niin suuri, että enää ei käännytty. Loppumatkasta paistoikin jo aurinko ja nihkeästä olosta huolimatta metsässä oli oikein kivaa. Parasta oli se löytämisen riemu! Ensi vuonna sama uusiksi, jookos?

Iltapalaksi tein serkun viime vuonna poimimista kantarelleista pienen muhennoksen, jota syötiin paahdetun paahtoleivän kanssa. Oli hyvää! Tarkkoja mittoja en laittanut ylös, mutta alla ainekset joita käytin.

Kantarellimuhennos

pakastettuja (sulaneita) kantarelleja
oivariinia
1 punasipuli (serkun ihan itte kasvattama :) )
suolaa
mustapippuria
oivariinia + vehnäjauhoja
2dl ruokakermaa

  Kuumenna rasva paistinpannulla ja lisää sienet. Kypsennä muutama minuutti, lisää silputtu sipuli ja jatka kypsentämistä. Mausta sienet ripauksella suolaa ja mustapippuria. Siirrä sienet pannun reunalle, lisää pari nokaretta oivariinia ja anna sen sulaa. Lisää pari ruokalusikallista jauhoja ja anna jauhojen kiehahtaa. Sekoita sieniseos ja jauho-rasvaseos keskenään. Lisää kerma vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  Tarjoa vaikkapa paahdetun paahtoleivän päällä.




Kotiuduttua ei kokkailulle jäänyt kauheasta aikaa. Neiti kun suuntasi "futaamaan" muutama tunti kotiutumisen jälkeen. Tällä kertaa suuntasivat Ilmajoelle. Siksipä päivän ruoaksi valikoitui pikaiset broilerienchiladat. Tämän ohjeen alkuperää en tiedä ja kummasti se muuttuikin jo tuossa matkalla. Ihan ok sapuskaa oli.

Chicken enchilada

500g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
1 punainen paprika suikaleina
1rkl öljyä
1pss Fajita Spice mix-mausteseosta
1dl vettä
1 punainen chili hienonnettuna
2dl ruskeita papuja valutettuna
1pkt tortilloja
2dl juustoraastetta
kermaviiliä
salsaa

  Paista broileri- ja paprikasuikaleet pikaisesti öljyssä. Lisää mausteseos, chili, pavut ja vesi. Kypsennä, kunnes neste on haihtunut.
  Jaa täyte tortilloille, kääri rullalla ja aseta rullat voideltuun uunivuokaan. Levitä päälle juustoraastetta ja kuorruta uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes juusto sulaa. Levitä pinnalle salsa- ja kermaviiliraidat ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti