5. syyskuuta 2012

Operaatio omena ja ananas-katajaiset pikkuiset possut

Omppuvarkaissa käyty ja saaliiksi saatiin neljä pussillista omenoita. Omput sai viettää yönsä meidän vintin rapussa ja voitte varmaan kuvitella kuinka huumaava omenoiden tuoksu niillä main leijailee. Nyt täytyy sitten tosissaan käyttääkin niitä, etteivät mene pilalle. Neidin toivomuksesta tein pitkästä aikaa omenasosetta. On kuulemma hyvää murojen kanssa. No mikäs siinä, kiva kun kelpaa. Huomenna tai illalla (jos jaksan) ajattelin tehdä vähän "kököisämpääkin" hilloa, kun noita omppuja kerran piisaa. Omenasoseen ohje on sovellettu jostain ohjeesta joskus, mutta en kyllä muista mistä se alkuperäinen ohje on lähtöisin. Vaniljatangon voi vaihtaa puolikkaaseen tai pieneen kanelitankoon.

Vaniljainen omenasose

reilu 1kg omenoita (n.1kg lohkoja)
500g hillosokeria
0,5dl vettä
1 vaniljatanko

  Kuori omenat halutessasi, poista siemenkodat ja lohko. Laita omenalohkot suureen kattilaan, kaada vesi päälle ja pehmitä omenoita miedolla lämmöllä. Soseuta omenat joko sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Kaada sose ja hillosokeri kattilaan ja sekoita. Halkaise vaniljatanko, kaavi siemet pois ja lisää sekä siemenet että tanko soseen joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Poista vaniljatanko. Kaada sose kuumennettuihin lasitölkkeihin ja sulje kannet. Anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa.



Ruoaksi tein tänään ananas-katajanmarjamarinoitua possua. Tuo marinadi kuulosti niin omituiselta, että pakkohan sitä oli testata. Ohje on tällä kertaa Me-lehdestä lähtöisin. Mä olin ihan varma, että tuo ei olisi kovin hääviä, mutta väärässä olin. Possut oli kyllä niin hyviä ettei tosikaan!

Possupihvien seuraksi tein uunissa kypsennettyjä, öljyllä, paprikajauheella, pippurilla, sipulijauheella ja suolalla maustettuja perunalohkoja, salaattia ja kevyesti pannulla paistettuja sipulirenkaita. Nam.


Ananas-katajanmarjamarinoitu possun sisäfilee

1 porsaan sisäfilee
Marinadi:
1prk ananasmurskaa liemineen
1–2 chiliä silputtuna (laitoin kuivattuja chilipalkoja murskattuna)
0,25dl soijakastiketta
0,5dl öljyä
1–2 tl katajanmarjoja rouhittuna

   Sekoita marinadin aineet. Poista kalvot porsaanfileestä ja paloittele filee tai viipaloi se 1,5cm:n pikkupihveiksi. Pane lihapalat lautaselle tai kulhoon ja sekoita marinadi joukkoon. Anna maustua jääkaapissa parista tunnista seuraavaan päivään. Ota liha-astia huoneenlämpöön 1–2 tuntia ennen kypsentämistä. Poista marinadi lihan pinnasta talouspaperilla kevyesti pyyhkäisten. Grillaa, paista tai pariloi. Nauti muurikassa tai pannussa paistettujen kuoriperunaviipaleiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti