6. syyskuuta 2012

Se alkoi omenasta (...ja päättyi chorizo-pataan)

Omenarumba sen kun jatkuu. Tänään tehty hillosatsi tosin kutistui vain puoleen, kun olin unohtanut kanelitangot kauppaan. Kaapista löytyi onneksi pari. Mä luulen, että tuota eilistä omenasosetta on syytä tehdä lisää, sillä sose tuntuu katoavan aika hyvää vauhtia. Onneksi omenoita piisaa ja jos loppuu, niin taidan seuraavaksi käydä tyhjäämässä naapurin omenapuut. Luvan kanssa tietenkin. Tämän päiväinen hillo-ohje löytyi "Hyvää ruokahalua - kotikokin parhaat ruokaohjeet"-kirjasta.

Sen sijaan päivän ruoan ohjeen alkuperää en tiedä. Mä oon suunnattoman ihastunut Lidl:ssä myytävään chorizo-makkaraan. Voisin syödä sitä vaikka kuinka paljon, ellei se pieni painonvartija mun päässäni käskisi lopettamaan. Mitään ruokaa en oo siitä vielä ehtinyt tehdä. Ennen tätä siis. Viikon ruokalistaa suunnitellessa löysin mapeistani peruna-chorizopadan ohjeen ja kyseinen ruoka oli aivan pakko mahduttaa tämän viikon ruokiin. Aika rasvaistahan tuo oli, mutta maultaan ihanan mausteista. Silloin tällöin syötynä siis ihan jees!

Patatas con chorizo
(4ann.)

4rkl oliiviöljyä
1kg kuorittuja ja lohkottuja perunoita
250g chorizo-makkaraa
1 hienonnettu sipuli
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 hienonnettu punainen paprika
2tl paprikajauhetta
1 hienonnettu punainen chili
5dl kuumaa vettä
suolaa
mustapippuria
hienonnettua persiljaa

  Kuullota perunoita paistinpannulla öljyssä 10 minuuttia ja nosta pataan. Pane öljyyn viipaloitu makkara, ruskista viipaleet ja nosta perunoille.
  Pane pannuun sipuli ja valkosipuli ja kuullota kullankeltaiseksi. Lisää paprika, paprikajauhe ja chili ja kuullota 5 minuuttia. Kaada seos pataan.
  Kaada vesi pannuun ja kiehauta. Kaada pataan. Hauduta tiiviin kannen alla noin 30 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele päälle persiljaa.




Kikan omena-kanelihillo

4l pieniä omenakuutioita
1dl vettä
1kg hillosokeria
4-6 kanelitankoa

  Kuori (jos haluat) ja kuutioi omenat noin herneen kokoisiksi kuutioiksi. Kaada omenakuutiot kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna, kunnes alkaa muodostua höyryä. Lisää hillosokeri ja kanelitangot varovasti sekoittaen.
  Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä hiljaisella lämmöllä silloin tällöin sekoittaen noin 10 minuuttia. Jäähdytä noin 30 minuuttia. Poista kanelitangot ja jaa hillo pestyihin, kuumennettuihin lasitölkkeihin.
  Tarjoa vaikka vohveleiden kanssa tai käytä omenapiirakan täytteenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti