11. toukokuuta 2013

London calling - englantilaiset aamupalamuffinit

Kiireettömät aamut ovat kyllä parhaita! Innostuin heti aamusella leipomaan ison läjän aamupalamuffinsseja, joita osa syötiin appelsiinimarmeladi, osa juuston ja kinkun kera. Tosin se ajatus rauhallisesta aamusta ja mukasta yhteisestä  aamupalasta karisi aika nopeasti ipanoiden tapellessa vieressä. Lopulta toinen painui vinttiin mököttämään, eikä suostunut syömään yhtä ainoaa muffinia. Että se siitä leppoisasta lauantaista....

Ohje näihin herkkuihin on löytynyt Yhteishyvästä. Muffinit voi paistaa pannulla, mutta itse kypsensin nämä uunissa. Lämpimänä, juustolla päällystettynä olivat ehdottomasti parhaimmillaan!

English muffins eli aamupalamuffinit
(24kpl)

1dl vettä
3dl maitoa
25g hiivaa
50g rasvaa
1,5tl suolaa
2rkl sokeria
9dl vehnäjauhoja
Leipomiseen:
1dl mannasuurimoita

  Murenna hiiva kädenlämpöiseen vesi-maitoseokseen. Lisää suola ja sokeri. Sekoita. Lisää noin 3 dl jauhoja sekä sulatettu rasva. Sekoita ja lisää loput jauhot. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota puoli tuntia.
  Vaivaa taikinaa ensin leivinpöydällä, käytä tarvittaessa vehnäjauhoja, ettei taikina tartu pöytään. Ripottele reilusti mannasuurimoita pöydälle ja kauli taikina paksuhkoksi levyksi. Ota muotilla (lasi tai muki) pyöreitä paloja ja nosta leivinpaperille uunipellille. Kohota 20 minuuttia.
  Paista muffinit rasvassa pannulla. Paista niitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kääntele usein paiston aikana. Voit paistaa leivonnaiset myös uunissa 200 asteessa 10-15 minuuttia. Käännä muffinit paistamisen puolivälissä.
  Halkaise muffinit lämpiminä haarukan avulla ja tarjoile rasvan tai hillon kanssa. Suomalaiselle aamupalalle sopivat myös juustot ja leikkeleet.




1 kommentti:

  1. Tällaisia olisikin kiva saada aamulla. Kiireettömät aamut on parhaita.:)

    VastaaPoista