22. toukokuuta 2013

My muffin! - muffinssit tomaatilla ja pepperonilla.

Tänään iski vastustamaton halu tyhjätä jääkaappiin kertyneitä ylimääräisiä tölkkejä ja purnukoita. Mitään käyttökelpoista kun ei halua heittää pois, niin innostuin leipomaan muutaman tomaattimuffinssin. Suolaiset muffinssit on kivoja tehdä, kun aikaa itse leipomiseen ei kauaa mene ja ainakin meillä tekevät varsin hyvin kauppansa. Yksi muffinssi löytyi tosin hyvin huolella murusteltuna keittiön pöydältä, pöydän alta ja syöttötuolista. Pikkumies on tänään ehtinyt käymään leipä-, keksi- ja muffinssivarkaissa.... Ihmettelin aamulla minne mun aamupalaleipä katosi. Hetken kuluttua löysin pikkumiehen olohuoneen sohvalta makoilemasta ja syömästä kadonnutta leipääni. No, hyvä jos kelpas! Pikkumies ei nimittäin yleensä leivästä piittaa.

Näiden muffinssien ohjeen alkuperää en muista. Sovelsin ohjetta hieman ja lisäsin joukkoon muutaman pepperonin. Kääpiölinnan jääkahvin kanssa nautittuna olivat oikein hyviä! Näin lämpöisillä keleillä ei juuri tule kahvia keitettyä, mutta jääkahvia menee senkin edestä. Ohje löytyy täältä!

Tomaatti-pepperonimuffinssit
(10kpl)

100g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
2,25dl vehnäjauhoja
0,5dl grahamjauhoja
2tl leivinjauhetta
0,25tl suolaa
9 aurinkokuivattua tomaattia
2 säilöttyä pepperonia
1dl maitoa
Päälle:
juustoraastetta

  Vatkaa kananmunat ja tuorejuusto vaahdoksi. Suikaloi tomaatit ja pepperonit. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää tomaatit ja pepperonit jauhoseokseen. Sekoita jauhoseos vuoroitellen maidon kanssa muna-juustovaahtoon.
  Nostele taikina paperisiin tai silikonisiin muffinivuokiin. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä ja muffinit tuntuvat kypsiltä.

Nämä pienet pullerosormet ilmaantuivat melkein joka kuvaan.

2 kommenttia: