10. toukokuuta 2013

Rutabaga, rutabaga, rutabaga, rutabay-y-y-y-y...

Mä taidan olla täysin hurahtanut noihin 70-luvun ruokakortteihin. Meiltä niitä löytyy kahta sarjaa, ruokaohjekerho mestarikokkia ja kotikokkia. Ohjeet ovat mukavan pelkistettyjä, helppoja ja hyviä. Tähän varmasti vaikuttaa myös se, että kauppojen valikoimat 70-luvulla oli taatusti suppeammat kuin nykyään. Minä oon ollut silloin vielä niin pikkuinen, etten juuri siitä ajasta mitään muista, mutta eletään sitä aikaa nyt näiden ruokien kautta. 

Mulla on muutama kortti poimittuna sivuun ja odottamassa testausta. Tätä liha-lanttulaatikkoa tein ukon pyynnöstä. Aluksi tämä oli vähän hassua, mutta oikeastaan aika hyvää. Ihanan tavallista ja simppeliä ruokaa ilman mitään ylimäräistä. Eikä todellakaan ole hinnalla pilattu. Voi siis tehdä toistekin!

Liha-lanttulaatikko
(4ann.)

1(n.700g) lanttu
suolaa
400g sika-nautajauhelihaa
2(n.140g) keitettyä kylmää perunaa
(1 sipuli hienonnettuna ja kuullotettuna)
2tl suolaa
0,5tl valkopippuria
0,5tl timjamia
5dl kevytmaitoa
rasvaa vuoan voiteluun

  Kuori ja viipaloi lanttu. Keitä viipaleita suolavedessä (2tl suoaa/1l vettä) 15-20 minuuttia ja anna valua.
  Paina perunat soseeksi tai raasta ne ja sekoita (sipulin,) jauhelihan ja mausteiden kanssa ja lisää samalla pikku erin maitoa niin, että tulee hyvin ohut seos.
  Lado vuorottain lanttuviipaleet ja liha voideltuun uunivuokaan ja paistakannen alla uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes laatikko on täysin kypsä.
  Tarjoa riisin tai perunan ja tomaatti- tai juustokastikkeen kanssa. Hyvää myös sellaisenaan salaatin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Hih, varmasti hyvää, eikä ihan ensimmäisenä tule mieleen tuollaista tehdä, lantut on kyllä mun suurta herkkua. Ja nuo kortit, täältä löytyy myös ja minulla jonkinlainen viha-rakkaussuhde niihin :)

    VastaaPoista
  2. Totta :) Äkkiseltään ajattelisi pitää lanttulaatikko lanttulaatikkona ja tehdä lihalaatikko perunasta. Mutta ihan hauska ruoka tämä oli :)

    VastaaPoista