6. toukokuuta 2013

Goodbye mama shrimp - chiliä, katkarapuja ja pastaa

Aivan liian harvoin tulee tehtyä mitään katkaravuista, vaikka me tytön kanssa niistä tykätäänkin. Perheen miesväki ei ole ollenkaan meidän kanssa samaa mieltä kyseisten otusten herkullisuudesta, joten siksi kai tämä on meillä niin harvinaista tarjottavaa. Ohje päivän ruokaan on mukaeltu Pirkasta löytyneestä reseptistä. Hämmentävän hyvää tämä oli, etenkin tuon basikalla maustetun ranskankerman kanssa tarjottuna. 

Alunperin ohje on tarkoitettu raaoille tiikerikatkaravuille. Mutta kun pakastimesta löytyi valmiiksi kypsennettyjä, niin käytin sitten niitä. Siksi näitä ei juuri vokattu... Mutta jos haluat käyttää raakoja katkarapuja, lisää ne pannulle yhdessä valkosipulin ja chilin kanssa ja vokkaa 2-3 minuuttia, kunnes ravut muuttuvat vaaleanpunaisiksi. Lisää sitten pasta ja muut juttuset.

Chilivokatut katkaravut ja pasta

n.400g katkarapuja
1 punainen paprika
3 valkosipulinkynttä
1 mieto punainen chili
300g spirali tricolore -pastaa
2-3rkl öljyä
0,5dl makeaa chilikastiketta
0,5tl suolaa
0,25tl mustapippuria
Kastike:
150g ranskankermaa
1dl tuoreita basilikanlehtiä

  Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta talouspaperin päällä. Sekoita ranskankerma ja hienonnetut basilikanlehdet. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa.
  Suikaloi paprika. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chilipalko, poista kalvot ja siemenet. Hienonna. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  Kuumenna pastan kiehuessa tilavassa vokkipannussa tilkka öljyä ja lisää paprikasuikaleet. Vokkaa suikaleet kuumiksi ja siirrä sivuun.
  Kuumenna ruokalusikallinen öljyä, lisää valkosipuli- ja chilisilppu. Vokkaa hetki ahkerasti sekoitellen. Lisää katkaravut, sekoita ja kaada kuuma, valutettu pasta ja paprikasuikaleet pannulle. Kuumenna pieni hetki sekoitellen niin, että katkaravut juuri ja juuri lämpenevät. Lisää chilikastike, suola ja mustapippuri. Tarjoa basilika-ranskankerman kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti