11. heinäkuuta 2013

I love breast - chicken breast

Kolme päivää ilman kokkailuja meinasi aiheuttaa jo jonkinmoisia vieroitusoireita. Alkuviikosta käytiin serkun mumman ja paapan mökillä ja eilinen kului Särkänniemessä. Oli hurjan kiva reissu! Kiitos vaan serkulleni ja kaikille muille, jotka mahdollistivat tämän mukavan miniloman.

Tänään ei kukaan tullut meille laittamaan ruokaa, eikä kutsunut valmiiseen pöytään, joten kokattava oli. Ruoaksi valikoitui grillatut broilerileikkeet. Ohje löytyi Pirkasta. Vähän enemmän olisi voinut laittaa mausteita, muuten oikein kiva, kesäinen ruoka. Tosin kaiken hässäkän keskellä ruokaan tarkoitetut kaprikset unohtui jääkaappiin...

Limettiset broilerinleikkeet ja caponata

3-4 broilerin rintaleikettä
1 lime
1rkl tuoretta timjamia
2 valkosipulinkynttä
1tl suolaa
0,5tl mustapippuria
Caponata-vihannekset:
1 munakoiso
1 pieni kesäkurpitsa
1 paprika
1 sipuli
1-2 lehtisellerinvartta
1rs(250g) kirsikkatomaatteja
2rkl oliiviöljyä
1rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
0,5tl suolaa
mustapippuria

   Raasta limetistä kuori ja purista mehu. Hienonna valkosipulinkynnet. Irrota nahka broilerileikkeiden toisesta reunasta ja leikkaa leikkeiden pintaan viiltoja veitsellä. Levitä pintaan limetinmehua, -kuoriraastetta, valkosipulia ja timjamia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  Vedä nahka takaisin fileiden päälle ja kiinnitä tarvittaessa cocktailtikuilla. Sivele pintaan öljyä. Grillaa välillä käännellen noin 30-40 minuuttia, kunnes broilereista tihkuva lihasneste on kirkasta.
  Caponata: Viipaloi munakoiso ja ripottele viipaleille hieman suolaa. Anna niiden "itkeä" noin 10 minuuttia. Kuivaa viipaleet talouspaperilla. Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika reiluiksi paloiksi. Suikaloi sipuli, viipaloi lehtisellerit ja puolita kirsikkatomaatit.
  Paista sellereitä ja sipuleita pari minuuttia öljyssä. Lisää muut kasvikset sekä mausteet ja hauduta kypsäksi omassa liemessään miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi kaprikset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti