16. heinäkuuta 2013

Strawberries on top - munakasta mansikoilla

Meidän onnettoman pieni mansikkamaa puskee satoa hurjaa vauhtia. Eilen kävin poimimassa pari litraa ja edellisiäkin oli vielä jääkaapissa. Osan taidan tunkea pakkaseen, mutta suurin osa tulee syötyä sellaisenaan. Jos mansikka- kakut alkaa jo kyllästyttää, niin kokeilepa laittaa niitä munakkaaseen. Tulee hurjan hyvää! Tosin ei kannata unohtaa hillokattilaa levylle puoleksi tunniksi, unohtaa munakasta pannuun sekoittelematta massaa paiston aikana jne... Hellan levynkin unohdin päälle, vaikka olin munakkaan ottanut pois jo aikoja sitten. Onneksi en sentään polttanut koko tupaa...

Niin ja ensimmäiset vadelmatkin alkaa olla kypsiä. Ne vaan katoavat sitä mukaa kun kypsyvät, sillä meidän pikkumies ei voi vastustaa vadelmia. Jos erehtyy poimimaan yhdenkin vadelman, on pikkumies salamana vieressä pyytämässä vadelmaa itselleen. Levittää kädet sivuilleen, ottaa spanieli-ilmeen kasvoilleen ja tuumaa anovasti, että "saa kaikki". Ja tuolla ilmeellä poika saa tahtonsa aina läpi :D Yhden vadelman oon saanut salaa syötyä itse. Mutta jos säät sallii, niin niitä tulee taas valtavasti eli eiköhän sieltä muillekin riitä vattu jos toinenkin.

Mansikkamunakas
(2 pientä munakasta)

100g mansikoita
0,5 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
0,25tl kardemummaa
1rkl sokeria
Munakkaat:
4 kananmunaa
4rkl maitoa tai vettä
ripaus suolaa
öljyä paistamiseen
Koristeeksi:
tomusokeria
mansikoita

  Paloittele mansikat ja laita kattilaan yhdessä appelsiinimehun, -kuoriraasteen, kardemumman ja sokerin kera. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Sekoittele välillä. Anna hillokkeen jäähtyä.
  Sekoita munat ja neste kevyesti haarukalla. Mausta pikkuripauksella suolaa. Kuumenna pieni paistinpannu, lisää öljy ja kaada puolet munakasseoksesta pannulle. Sekoittele hyytyvää munakasmassaa varovasti puuhaarukalla reunoilta keskustaa kohden.
  Valuta hyytynyt munakas lautaselle, levitä puolet hillosta munakkaan toiselle puolelle ja käännä toinen puoli hillon päälle. Koristele tomusokerilla ja mansikoilla.

2 kommenttia:

  1. Siis todellako munakasta ja mansikkaa..?!? Täytyykin kokeilla, kuulostaa sen verran "eksoottiselta"! :D

    VastaaPoista
  2. Juu juu :) Omituista, mutta minä ja pikkumies tykättiin. Ukko kyllä söi, muttei kauheasti ilahtunut. Olisi voinut jättää omansa meidän muiden tuhottavaksi :)

    VastaaPoista