30. heinäkuuta 2013

Punaisessa sopassa on herran solmio - linssisoppaa ja broileriwrappeja

Kääpiölinnassa eletään edelleen remppakaaoksen keskellä, joten aikaa kokkailuun ei kauheasti ole. Mutta ei haittaa, helpollakin voi saada vatsansa täyteen. Pelkkä kasviskeitto ei perheen remontti-Reiskalle piisaa, etenkään kun ensin tekee täyden työpäivän sorvaillen (ja lorvaillen) ja rautaa nostellen. Siksi pyöräytin keiton seuraksi läjän broileriwrappeja. En tiedä mitä ajattelin, mutta tein wrappeja aluksi vain puolikkaan satsin. Ne katosivat varsin nopeasti ja viimeinen puolikas täytyi vielä jakaa kahtia, toinen puoliska ukolle, toinen tytölle. Loput kahdeksan puolikasta tein sitten iltapalaksi. Tästä voinee päätellä, että hyviä olivat.

Keitto itsessään ei kovin kummoista ollut. Hyvää, mutta jotenkin vaisua. Enemmän chiliä ja vähemmän vettä, niin ehkä sitten... Ohjeen olen kopsannut jostain lehdestä monen monta vuotta sitten, mutta löytyy ainakin Herkut.net-sivulta. Aurajuusto keiton päällä toimi oikein hyvin!

Fotografin tulisempi linssikeitto

4 tomaattia
2 sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
1rkl öljyä
chilirouhetta maun mukaan
0,5tl mustapippuria
1,5dl punaisia tai vihreitä linssejä
1-1,2l vettä
1,5-2 kasvisliemikuutiota
1prk(70g) tomaattipyreetä
1-2tl yrttimausteseosta
1rkl sokeria

  Kuori tomaatit kuorimaveitsellä tai kastele ne nopeasti kiehuvan kuumaan veteen ja irrota kuori. Leikkaa tomaatit kuutioiksi. Muista poistaa kova kantaosa. Kuori ja viipaloi sipulit.
  Kuumenna öljy ja mausteet kattilassa. Lisää tomaattikuutiot ja sipuliviipaleet ja pehmitä ne. Lisää huuhdotut linssit, vesi, liemikuutio ja pyree. Hauduta 30 minuuttia.
  Lisää yrttimausteseos ja sokeri. Anna hautua vielä 5 minuuttia. Nauti hyvän leivän kanssa.




Broileri-sinihomejuustowrapit
(16kpl)

8 tortillaa
400-500g marinoituja broilerisuikaleita, esim. pehmeän pippurinen
öljyä paistamiseen
majoneesia
jääsalaattia
1tlk ananaspaloja
100g Aurajuustoa

  Kypsennä broilerisuikaleet pannulla öljyssä. Anna jäähtyä ja hienonna veitsellä pienemmiksi. Valuta ananakset. Levitä tortilloille majoneesia, lado päälle huuhdottua, revittyä salaattia sekä broileria, aurajuustoa ja ananaspaloja.
  Kääri tortillat tiukiksi rulliksi ja kääri rullat yksitellen folioon. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Puolita tortillat ja nostele tarjolle.



2 kommenttia:

  1. Ainestensa puolesta kuulostaa todella herkulliselta tuo keitto!!
    Ja meilläkin katoaa nuo wrapit aina ihan hujauksessa,vaikka ei olekaan kuin kaksi syöjää. Siitä voi päätellä aina että hyviä ovat!! :)

    VastaaPoista
  2. Hieman tuunaamalla sopasta saisi varmasti paremman. Tai sitten täytyy laittaa vaan reilummin juustoa päälle :)

    VastaaPoista