15. heinäkuuta 2013

Bread and butter for a smile - maukkaat pellavansiemenkakot

Vaikka kokkailuinspis on aika pahasti miinuksen puolella, niin leipominen sentään vielä jaksaa innostaa. Oli aivan pakko purkaa flataasta olotilaa pyöräyttämällä muutamat pellavansiemenleivät. Taikinaterapia on vaan kivaa! Eikä lopputulos ollut lainkaan hullumpi. Maukasta leipää, johon pellavan- siemenet ja sämpyläjauhot tuovat kivasti purtavaa.

Pellavansiemenkakot
(3-4kpl)

5dl maitoa
50g hiivaa
1tl suolaa
2tl sokeria
0,5dl pellavansiemeniä
5dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
n.6-7dl vehnäjauhoja
0,5dl öljyä

  Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja sokeri sekä pellavansiemenet. Sekoita kunnes hiiva liukenee.
  Lisää ensin sekoittaen, sitten alustaen jauhot. Lisää öljy alustamisen loppupuolella. Vaivaa taikina löysähköksi, mutta kimmoisaksi taikinaksi, peitä liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi.
  Kumoa taikina leivinpöydälle, vaivaa tangoiksi ja jaa 3-4 palaan. Pyöritä palat leiviksi ja kauli pyöreiksi, paksuiksi kakoiksi leivinpaperille pellille. Jaa kakot kuuteen lohkoon veitsellä painaen ja tee keskelle pyöreä reikä muotilla, jos haluat.
  Kohota leivät liinan alla hyvin uudelleen. Pistele haarukalla ja paista 200- asteisen uunin keskellä. Paistoaika on noin 30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti