3. lokakuuta 2013

Can I have another piece of chocolate cake? - hirmuisen helppo After Eight-kakku!

Tyttö ja ystävänsä olivat koulussa keksineet, että haluaisivat tänään mun leipomaa kakkua. No mikäs siinä. Olinkin jo varannut suklaata kaappiin After Eight-kakkua varten. Samalla sain hävitettyä jääkaappiin unohtuneen kermaviilin. Kakun pohjana toimi vanha tuttu ja turvallinen pätkiskakun ohje. Samalla ohjeella on tullut tehtyä myös Geishainen versio ja nyt oli tosiaan After Eightien vuoro. Kyseinen suklaa oli muksuna yksi mun lemppareista ja isä sitä mulle toi usein laivalta. Nykyään tulee harvemmin kyseistä suklaata syötyä. En mä tiedä poikkeaako tämä maultaan kovinkaan paljon alkuperäisestä versiosta, mutta hyvää tämä oli!

Kuorrutusvaiheessa mulle tapahtui pieni kömmähdys ja kakun päälle ripottelemani valkosuklaalastut sulivat liian lämpimän kuorrutteen takia. Nopeasti nappasin veitsen käsiini ja tein pintaan kuviot vedellen veistä ees taas. Kaunista kakusta ei enää saanut, mutta on se edes hitusen nätimpi noin.


After Eight-kakku

4dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
4rkl tummaa kaakaojauhetta
150g sulatettua voita
2dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
100g (n.12kpl) After Eight-suklaata
3 kananmunaa
Vuoan voiteluun:
rasvaa
korppujauhoja
Kuorrutus:
200g Fazerin sinistä
100g voita
Koristeeksi:
valkosuklaalastuja

  Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Sulata rasva kattilassa ja lisää paloitellut After Eight-suklaapalat sulaneen rasvan joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää rasvan sekaan jogurtti/kermaviili ja kananmunat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita taikina huolella lastaa käyttäen. Sähkövispilää ei tässä tarvita.
  Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.
  Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Halutessasi voit ripotella päälle suklaalastuja koristeeksi.




12 kommenttia:

  1. Pätkisversio tästä on ainakin ihan mielettömän hyvää!! Ja syy miksi alunperin eksyin tänne Kääpiölinnaan! :)
    Ja tuo kakun koristeluhan on ihan mielettömän hieno! Huomasitkos että kuviot näyttävät aika tavalla samalta kuin suklaan papereissa...? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon kyllä iloinen, että tänne aikoinaan eksyit! Muuten en välttämättä olisi löytänyt sun blogia :)

      En muuten huomannut tuota kuvioiden yhteneväisyyttä! Kieltämättä niissä on jotain samaa :)

      Poista
  2. Hiippailin vastavierailulle ja ihastuin ! :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköistä :) Tuo pinta tosiaan näyttää samantapaiselta kuin kääreissäkin :) Oon joskus vuosia vuosia sitten tehnyt pätkiskakkua ja se oli tosi tiivis ja hieman kuivahko. Oisinkohan silloin paistanut liikaa.. Kummonen koostumus tässä on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyi käydä koemaistamassa kakkua vielä ja kyllä tuo on mukavan mehevää ja aavistuksen kosteaa. Ja tuo paranee vanhetessaan, olettaen että jää jotain seuraavaan päivään :)

      Poista
  4. Tämä näyttää oikeasti pikkuisen houkuttelevalta. Nam!:) Olen miettinyt, että mitä ihmettä tekisin aina niille joululahjaksi saaduille After Eight - paketeille, joita on kaapit pullollaan. No ensi kerralla kakkua tietenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tietysti tänä jouluna ei sitten tuukaan After Eigth-paketteja :) Tämä kakku kyllä katosi todella nopeasti eli hyvää oli.

      Poista
  5. oijoi mikä kakku.... after eight on mun yks suosikkisuklaa. Tätäkin on pakko kokeilla, kohtahan sitä vaan leipoo leipomistaan , kun on niin paljon testattavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita testattavia ohjeita tuntuu kyllä kertyvän aivan liikaa :) Mun on ainakin pakko jo hillitä tätä leipomista, sillä ei herkkujakaan viitsi määräänsä enempää syödä.

      Poista