21. marraskuuta 2013

On nasta syödä pastaa - herkkusienipastaa

Erilaiset pastat ovat kyllä mahtavaa pikaruokaa. Etenkin arkena tällaiset sapuskat ovat erittäin tervetulleita, kun aikaa ja energiaa kokkailuun ei ole. Vaatimattomista aineksista huolimatta tämä ruoka on varsin maukasta. Tai ainakin meillä kelpasi kaikille. Päälle voi ripauttaa vielä parmesaania, aurajuustoa tai Pasta Rossa-mausteseosta, jos haluaa. 

Pää on niin sekaisin aamulla haetuista kipupiikeistä, että parempi mennä suoraan asiaan. Muuten voin kirjoitella ihan mitä sattuu :) Elikkäs herkkusieni-tomaattipastaa, olkaa hyvät!




Helppo herkkusienipasta

250g tuoreita herkkusieniä
7-10 aurinkokuivattua tomaattia
1 sipuli
tilkka öljyä
2dl ruokakermaa
ripaus suolaa
400-500g tuorepastaa (meillä tuorespagetti)
Päälle: 
tuoretta persiljaa

  Viipaloi puhdistetut herkkusienet ohuiksi viipaleiksi. Hienonna sipuli ja paloittele tomaatit. Kuumenna öljy pannussa ja lisää sienet, sipulit ja tomaatit. Paista, kunnes sienet saavat hieman väriä ja neste haihtuu. Mausta ripauksella suolaa. Kaada kerma joukkoon ja anna kiehua muutama minuutti miedolla lämmöllä.
  Keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita kastikkeen kanssa sekaisin. Ripottele halutessasi päälle tuoretta persiljaa.

2 kommenttia:

  1. Pastelle tykkäys, kipupiikeille ei... Tai kai ne hyvä juttu on jos on kipua, mutta se syy miksi niitä pitää ottaa ei välttämättä ole kovin kiva asia!! Tsemppiä sinne Kääpiölinnaan!!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi piikkejä tarvii todella harvoin :) Nyt on olo jo paljon parempi, onneksi.

      Poista